Pre 27 godina je snimila spot kakav SVET nije video: Dragana Mirković sa Tigrom završila u crtaću, a to ju je koštalo kao stan u Beogradu

Vesti 25.10.2021 17:56 4

Ona je pokrenula revoluciju, niko još u Srbiji, a i šire nije video ovakav spot. Dragana Mirković je 1994. godine snimila nesvakidašnji spot za pesmu "Za mene si ti"

Pre 27 godina je snimila spot kakav SVET nije video: Dragana Mirković sa Tigrom završila u crtaću, a to ju je koštalo kao stan u Beogradu

Alo

U to vreme je takvo snimanje koštalo čak 90.000 nemačkih maraka i to je bilo nešto što još Srbija nije videla.

- Rađenje spota kompjuterom postoji već dve do tri godine u Americi, ono što gledamo već par godina na MTV-u i vidimo da je kompjuter dosta zastupljen u tim spotovima i to je nešto što sam ja, naravno, kao svaki čovek koji se bavi poslom koji voli, želela da i ja tako nešto imam. Da uradimo nešto drugačije, novije, da mi, u Jugoslaviji možemo da kažemo da imamo neki kompjuterski spot - rekla je Dragana pri premijernom emitovanju ovog spota na televiziji, osvrnuvši se malo i na samo snimanje spota.

- Inače, raditi jedan kompjuterski spot stvarno nije jednostavno, posebno ovaj koji ćemo videti. To je rađeno trodimenzionalno, animacija je u pitanju i, bukvalno, snimanje tog spota je na prostoru gde je samo plavo platno iza mene, nema ničega što ćemo videti u spotu, osim mene, a u spotu ćemo videti i taj grad i tog lika MC Tigera - rekla je još.

Dodala je i da se baš pitala kako će izgledati kada docrtaju sve, pošto je morala da glumi na prazno, kao da je MC Tiger tu pored nje i puno joj je pomoglo to što je već imala nekog glumačkog iskustva iza sebe (Slatko od snova).

I tako smo dobili ovaj fantastičan spot i do dana današnjeg sličan se na ovim prostorima nije pojavio. 

 

 

Komentari (4)
Loading
zokizoki
25.10.2021 19:59

Da, uopste nije isti spot kao Paula Abdul - Opposites Attract iz 1988.

matorac
26.10.2021 08:19

Spot svakako nije "prvi koji je svet video" jer je urađen po ugledu na "Opposits attract" (Paula Abdul) i nikako ne može da se poredi sa njim.

Željko L
26.10.2021 17:55

Pola Abdul je prva snimila spot sa mačkom..ovo može da se smatra po meni za kopiju originala da nebudem grunlji od ovoga.

Jovan Bg
26.10.2021 20:25

Hteo bih a se osvnem na komentar koji procitah danas.Naime,draga gospodjo iz Bec ex Kasidola,Vas spot je obicna kopija spota Paule Abdul -Opposites Attrack iz 1989.Sto se tice pravljenja 3d animiranih spotova kao i filmova,ako niste isli u bioskop proteklih godina,radi se daleko duze nego sto Vi mislite,odnosno ne znate.Kao neko ko se bavi 15 g. 3d modelovanjem,mogu Vam reci da su jedino staticne stavri koje mozemo videti u spotu 3d (zgrade,kuhinja..poneka animacija kamere),ostalo nema veze za 3d animacijom kao ni glvani animirani karakter, kako vi kazete.Malo se informisite,pre nego sto se pohvalite na sva zvona.