REČI NJENE MAJKE KIDAJU SRCE Osam godina bez Dolores Lambaše, ova jeziva činjenica je povezuje sa Tošetom Proeskim
Foto: Youtube/Printscreen

Hrvatska glumica Dolores Lambaša preminula je 23. oktobra 2013. godine od povreda zadobijenih teške saobraćajne nezgode kod Slavonskog Broda.

Na istoj deonici puta, nekoliko godina ranije, poginuo je i Toše Proeski.

Njen stariji kolega Stojan Matavulj bio je za volanom tog kobnog dana, a Dolores je u trenutku smrti imala samo 32 godine, a u svom poslednjem intervjuu rekla je kako joj je jedina želja da bude živa i zdrava.

Glumičina majka Alma Petrović, prošle godine, uoči tužne godišnjice smrti nije imala snage da priča o njoj.

Foto: Youtube/Printscreen

 

- Ništa meni lakše nije - kratko je rekla, a pre nekoliko godina rekla je da joj vremenom sve teže i teže.

- Na groblje idem često, šta ću... Ali to mi ne olakšava. Ako ne idem, užas, a ako idem isto. Kad je vidim na televiziji čini mi se kao da je tu, kao da je živa. Šok je kad upališ slučajno pa vidiš ili ako mi jave da je na televiziji. Što mi to vridi kad mog deteta nema. Svaki 23. mi je grozno, ali i ne samo tada nego svaki dan. Nju je ubilo jedanput, a mene svaki dan ubija. To mi je bilo jedino dete, živela sam za nju, mučila se i sve. Grozno se osećam - dodala je ranije glumičina majka Alma.

Dolores je rođena u Šibeniku 1981, gdje je završila gimnaziju i muzičku školu.

Foto: Youtube/Printscreen

 

Pohađala je solo pevanje, gitaru te istoriju muzike i dirigovanja. Glumila je u nekoliko filmova, a proslavila se i ulogama u serijama i sapunicama, poput "Odmori se, zaslužio si", "Zauvijek susjedi", "Najbolje godine"...

Poslednje glumačko ostvarenje napravila je u seriji "Ruža vjetrova". Na snimanju serije zbližila se s kolegom Stojanom Matavuljem (59). Upravo on je bio za volanom tog kobnog dana kada je Dolores poginula, zbog toga je Matavulj osam meseci proveo u zatvoru.

PROGOVORIO REDITELJ KOG JE RANIO ALEK BOLDVIN Nije mogao da prestane da priča o njoj, a suze su mu samo navirale!

Komentari (0)

Loading