Lepa Lukić
EON/Printscreen

U filmu „Toma“ koji govori o liku i delu čuvenog boema i pevača Tome Zdravkovića ne prestaje da se piše i priča od dana njegove premijere. Kraljica narodne muzike Lepa Lukić praktično je jedina živa osoba koja se pojavljuje u ovom ostvarenju, pa je samim tim i ozbiljan svedok vremena i okolnosti koje su vladale na estradi u bivšoj Jugoslaviji pre 40 i više godina.

Lepa se u razgovoru za Alo! osvrnula na svoj lik koji u ovom filmu tumači mlada glumica Olivera Bacić i naglašava da nije zadovoljna kako je predstavljena.

- Ja sam prirodno smeđa, ali ova glumica nimalo ne liči na mene, mada gde i da nađu da liči na mene, ona je igrala to što su joj napisali i rekli da glumi - počinje Lukićeva, i dodaje:

- Predstavljena sam kao žena koja samo pije, puši i psuje, a ja alkohol nisam liznula u životu, niti sam zapalila cigaretu. Tada, tako mlada, nisam znala ni šta je psovka, a ne da psujem onako javno - kaže pevačica.

Iako kaže da je film izuzetno emotivan, Lepa priznaje da je niko od glumaca ne podseća na kolege koje je dobro poznavala i sa kojima je putovala po turnejama.

Lepa Lukić

printscreen

 

- Ne znam ja šta su oni radili, da li su imali te maske ili ne, ali u filmu niko ni na koga ne liči i niko nikom nije sličan, ali ponavljam, gde i mogu da ga nađu da bude sličan. Moj karakter su malo pogodili jer ja sam bez dlake na jeziku i volim da se šalim i takva sam bila sa kolegama, zato me i oni i narod vole već 52 godine - ističe Lepa.

Čuvena pevačica narodne muzike kaže da joj ne smeta što je u film stavljena pesma koja sedamdesetih uopšte nije bila snimljena, ali scena u kojoj traži dodatni novac da bi pevala na bis joj se ne sviđa.

BJELOGRLIĆ LAŽE! Lepa Lukić i dalje ne krije bes zbog filma Toma, folk diva otkrila jedan veoma bitan detalj!

Foto: privatna arhiva

 

- To što je „Srce je moje violina“ stavljena u film iako tada nije snimljena je umetnička sloboda, pa moraju nešto i da dodaju, ali da ja na turneji tražim na licu mesta dodatne pare da izađem na bis i pevam, ma to ne dolazi u obzir, to se jednostavno ne radi i to je dodato. Potpišeš ugovor, putuješ i pevaš, tako je tada bilo - zaključuje Lepa.

Scene u kojima se na posprdan način prikazuje lik Cuneta Gojkovića za koga tvrde da se „u pi*ku razumeo kao Marica u krivi ku*ac“ Lepa komentariše na sledeći način.

- Nisam živela sa njim u kući, putovala sam sa njim, ali to mi nije pričao. Ma ja ne znam ni šta ja volim, a ne da li je Cune voleo ili nije voleo pi... - kaže Lepa kroz smeh za Alo!.

Film o Lepoj

Lepa Lukić je najavila i snimanje filma o njenom životu i karijeri i naglasila da je ideja rođena mnogo pre filma o Tomi.

- Plan da se snimi film o meni nema veze sa ovim filmom, mnogo pre toga je ta ideja rođena, jer sada hoće da snime film o živoj legendi, a ne o mrtvom čoveku. Ne smem ništa da govorim jer će snimanje početi sledeće godine, a mene će igrati čak tri glumice u tri različite životne dobi - rekla je pevačica u emisiji „Amidži šou“.

Od Silvanine smrti nisam sela za volan

Lepa se svakog oktobra seti kako je davne 1976. godine za dlaku izbegla smrt jer se nije našla u automobilu koji je u nepovrat odvezao njenu koleginicu Silvanu Armenulić.

- Trebalo je i ja da budem u tim kolima. Uspavala sam se prvi put u karijeri. Od 1976. godine nisam sela da vozim. Ne znam ni što produžavam vozačku. Kad sam vozila, uvek je neko bio sa mnom, kad naiđe kamion, ja se uplašim - rekla je Lepa u emisiji „Amidži šou“.

SAZNAO JE TOKOM SNIMANJA EMISIJE! Ranjeni Srbin sa Kosova je brat Ace Sofronijevića, harmonikaš se odmah oglasio!

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading