ANASTASIJA RAŽNATOVIĆ ZARADILA ČITAVO BOGATSVO ZA SAMO 3 GODINE! Nećete verovati koje pare su u pitanju!
Foto: ATA Images

Anastasija Ražnatović je od svojih sedam pesama, koje su objavljene na Jutjubu i na najpopularnijim muzičkim striming platformama, do sada zaradila više od 500.000 evra.

Cecina ćerka je od osnivanja svog Jutjub kanala 11. juna 2018. godine do sada samo od ovog servisa inkasirala skoro 240.000 evra, pošto su joj svi spotovi do sada pregledani nešto malo manje od 240 miliona puta, navodi Kurir. Do ovog broja se vrlo lako može doći ako je poznata činjenica da se za milion Jutjub pregleda plaća u proseku oko 1.000 evra. Kako je Anastasija svoju muzičku karijeru započela kada je monetizacija, tj. zarada od pregleda, već bila u punom jeku, izvesno je da je odlično unovčila svoje preglede.

Tanjug

 

Ipak, daleko više se zarađuje od preslušavanja i skidanja muzike sa ostalih digitalnih platformi, na kojima je Anastasija takođe prisutna i vrlo popularna, pa je do sada, svaki put kad bi joj se pojavila nova pesma, uvek bila u 100 najslušanijih u Srbiji. Cena za milion strimova kreće se u proseku od 3.000 do 3.500 evra.

Kao što se može videti na fotografiji sa jednog od tih striming servisa, Ražnatovićeva ima oko 16 miliona strimova za pet pesama ("Savršen par", "Rane", "Gotovo", "Volim te" i "Izvini") ili skoro 150.000 redovnih slušalaca mesečno, što znači da je samo od njih zaradila 70.000 evra. Pored ovih, ona ima i još dve pesme - "Heroina" i "Promašena", koje su takođe, vrlo slušane.

Pored ove dve platforme, Anastasija je prisutna i na još nekoliko, koje su kod nas daleko popularnije i slušanije, pa se prostom računicom dolazi do zaključka da je Cecina ćerka za malo više od tri godine karijere zaradila preko pola miliona evra, čime ne mogu da se pohvale ni mnogo veće pevačke zvezde koje su decenijama na estradi. Ovo je svakako i mnogo veći uspeh ako se ima u vidu da Anastasija još nije ni počela da nastupa po klubovima.

Ipak, ovde treba naglasiti i to da izvođač ne dobija kompletnu sumu od zarade na ovim platformama, pošto diskografska kuća, odnosno izdavač uzima oko 40 odsto od zarade na pregledima. Ipak, kako je Anastasija ekskluzivac "Ceca mjuzika", jasno je da je i ovde mlada zvezda u boljoj poziciji od svojih kolega. Naravno, podrazumeva se da se na ovu sumu plaća porez, jer sve ide preko zvaničnog računa, kao i da određeni procenat zarade ide i digitalnom distributeru, preko kog se muzika i plasira na određene servise.

Ceca od jedne pesme zaradila 750.000 evra

Ceca Ražnatović je pre deset godina od samo jedne pesme zaradila čak 775.000 evra, i to za samo četiri i po sata.

U pitanju je pesma "Šteta za mene", koja je bila dugo najavljivana i potom postala veliki hit, a objavljena je u maju 2011. godine u saradnji sa Miligramom. Ovu pesmu su po ceni od 118 dinara tada skinula čak 774.334 fana i oboren je svaki rekord. Puštena je tačno u podne u prodaju na sajtu "Miligram mjuzika", a tek mesec dana kasnije CD na kojem se nalazila i ta pesma pušten je u prodaju.

Podsetimo, Ceca nije jedina na estradi kojoj je jedna pesma donela čitavo bogatstvo.

Ana Nikolić je od pesme "Romale, romali" zaradila 300.000 evra.

POZNATO STANJE NEVENE MODELS NAKON SINOĆNE DRAME! Evo kako je pevačica nakon hospitalizacije u klinici Laza Lazarević

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Balkan

12.10.2021 20:42

Ako izmiruje svoje obaveze prema drzavi, neka joj je sa srecom ziva bila i uzivala. Ziveli