ZVEZDE GRANDA U TRCI ZA EVROVIZIJU Već sad se spremaju za najveće evropsko pevačko takmičenje, a evo ko je sve u igri!
Promo Eurovision

Radio-televizija Srbije potvrdila je učešće na 66. festivalu popularne muzike Pesma Evrovizije, koja će iduće godine biti održana u Italiji, a kako Alo! saznaje, predstavnik Srbije mogao bi da bude neko od učesnika prethodnih sezona takmičenja „Zvezda Granda“!

O Evroviziji i želji da na njoj učestvuju do sada je najglasnije pričala Zorja Pajić, finalistkinja prošlogodišnjih „Zvezdi Granda“ koja je u svom vlogu sredinom septembra najavila da ide da piše pesmu za Beoviziju 2022. godine.

ZVEZDE GRANDA U TRCI ZA EVROVIZIJU Već sad se spremaju za najveće evropsko pevačko takmičenje, a evo ko je sve u igri!

Foto: Instagram

 

- Moj suprug i ja smo pisali pesmu, sada se rade samo detalji i uskoro ću je poslati na konkurs. Od Beovizije očekujem veliko iskustvo, ali i pobedu. Publika na Evroviziji ne zna koliko su pevači popularni i poznati u svojim zemljama. Nemam strah jer je za ovo potrebno samopouzdanje, a pevanje je moj najveći kvalitet - rekla je Zorja za Alo!

Aleksandar Radojević, jedan od pevača iz tima Marije Šerifović koji se takmičio 2018/19. godine, potvrdio je da će učestvovati s pesmom koju za njega piše autor pesme „Loco, loco“, koju je prošle godine izvodio ženski trojac „Harikejn“.

ZVEZDE GRANDA U TRCI ZA EVROVIZIJU Već sad se spremaju za najveće evropsko pevačko takmičenje, a evo ko je sve u igri!

Foto: Miomir Milić

 

- Samo čekam Nemanju Antonića da završi aranžman i produkciju, prijaviću se jer konkurs još uvek traje. Od Beovizije očekujem svoje najbolje medijsko pojavljivanje kako vokalno, tako i vizuelno. Pričao sam i s mojom mentorkom Marijom Šerifović, odobrila je koncept i ideju, ali ona čeka finalnu verziju pesme - rekao je mladi pevač za Alo!.

ZVEZDE GRANDA U TRCI ZA EVROVIZIJU Već sad se spremaju za najveće evropsko pevačko takmičenje, a evo ko je sve u igri!

Foto: promo

 

Dok korisnici društvenih mreža lobiraju i agituju da se u Italiji pojavi mlada zvezda Sara Jo, koja je nastupom na Prajdu u Kopenhagenu sve oduševila, do zaključenja ovog broja nismo dobili komentar. I dok se bivši takmičari „Zvezda Granda“ pripremaju za konkurs, dotle je Aca Lukas najavio odlazak na Evroviziju i pobedu Srbije na ovom takmičenju, o čemu je Alo! već pisao.

- Dogodine u Rimu, daće bog - rekao je Lukas kojem je pesmu radio Vladimir Graić.

ZVEZDE GRANDA U TRCI ZA EVROVIZIJU Već sad se spremaju za najveće evropsko pevačko takmičenje, a evo ko je sve u igri!

Foto: ATA Images

 

Inače, javni konkurs za Beoviziju otvoren je do 1. decembra 2021. godine.

Od prijava koje stignu na konkurs, komisija sastavljena od eminentnih muzičkih urednika RTS-a izabraće kompozicije rukovodeći se isključivo njihovim umetničkim kvalitetom. Ukoliko nijedna kompozicija ne bude ispunjavala potreban muzički kvalitet, RTS ima ekskluzivno pravo da samostalno izabere kompoziciju - navedeno je na zvaničnom sajtu Javnog servisa Srbije.

Beovizija 2020

Promo

 

Organizator je takođe naveo da ukoliko zbog epidemioloških mera i preporuka koje budu na snazi, po odluci nadležnih organa ne bude bilo moguće održavanje Festivala, RTS će i u tom slučaju samostalno izabrati pesmu koja će se u Italiji pevati pod zastavom Srbije.

Uslovi konkursa

Konkurs se objavljuje za nove kompozicije zabavne i popularne muzike koje nisu objavljene i izvedene pre 1. septembra 2021. godine. Stihovi pesama moraju biti pisani isključivo na jezicima koji su u zvaničnoj upotrebi u Republici Srbiji. Autori mogu za izvođače kompozicija odabrati isključivo državljane Republike Srbije. Broj izvođača na sceni ne sme biti veći od šest, a glavni vokalni solista numeru mora da izvede uživo.

Nijedan izvođač ne može imati manje od 16 godina 1. maja 2022, jer je održavanje finalnog takmičenja za Pesmu Evrovizije u maju 2022. godine.

Prijava radova mora sadržati kompletne podatke o autorima i izvođačima kompozicije: naziv i tekst pesme, biografije, fotografije, podatke o fonogramu, podatke o društvenim mrežama izvođača, kontakt adresu, telefon, imejl.

RTS može sugerisati autorima određene izmene i dopune kompozicije i eventualnu promenu izvođača.

Mirković: Marija je tukla devojku

Producent Saša Mirković predvodio je srpski tim na Evroviziji 2007. godine, kada je Marija Šerifović pobedila u Helsinkiju, a nedavno je ispričao jednu anegdotu sa takmičenja.

- Jedna moja štićenica kupila je bundu svojoj devojci. Reč je o kratkoj bundi od vizona, a njena devojka se naljutila jer je želala dugu. Moja štićenica se iznervirala i počela da bije devojku kesom u kojoj je bila bunda. Tukla ju je po glavi sve kroz tržni centar - ispričao je Mirković.

OVO JE SIN SEKE SABLIĆ Od majke je nasledio talenat za umetnost, a evo kako izgleda i čime se bavi!

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading