CECA ČEKALA 30 GODINA DA BI SE SLIKALA SA NJIM  Pevačica je ostala fascinirana Minjom Subotom
Dejan Briza

Jednom prilikom Ceca Ražnatović slikala se sa Minjom, idolom svog detinjstva, a tada nije krila oduševljenje. Ona je na Instagramu 2017. godine objavila fotografiju sa Minjom koji ju je zagrlio, a oboje su bili nasmejani.

Idol iz detinjstva, živa legenda, Minja Subota... Čovek izuzetne harizme i energije... Fascinirana - napisala je tada u opisu fotografije pevačica.

CECA ČEKALA 30 GODINA DA BI SE SLIKALA SA NJIM  Pevačica je ostala fascinirana Minjom Subotom

Printscreen

 

 

Podsetimo, Minja je rođen u Sarajevu 08.11.1938. godine. Bio je član Udruženja kompozitora Srbije, Udruženja muzičara džeza, zabavne, pop i rok muzike Srbije i USUFa Srbije.

Kao kompozitor, napisao je mnoge kompozicije zabavne muzike i šansona, a kao vokalni solista snimio veliki broj ploča iz ove oblasti u Jugoslaviji i Rusiji. Kompozicije su mu izvođene na mnogim festivalima: "Beogradsko proleće"(nagrada žirija novinara), "Beogradsko proleće" dečja pesma (nekoliko nagrada žirija),"Festival vojničke pesme"...

U kompozitorskom opusu za decu, komponovao je na stihove naših najistaknutijih pesnika pesme, koje se danas pevaju u predškolskim ustanovama i školama i postale su deo dečje muzičke literature, a generacije su odrastale uz njih.

CECA ČEKALA 30 GODINA DA BI SE SLIKALA SA NJIM  Pevačica je ostala fascinirana Minjom Subotom

 

 

Između ostalih to su pesme: "Deca su ukras sveta","Išli smo u Afriku", "Rekao sam brezi i topoli", "Telefonijada", "Povrćijada", "Kolo", "Razbole se lisica"... U Republici Srpskoj bio je voditelj "Nedeljnog popodneva" BN televizije i autor i voditelj dečje serije "Mali zmajevci".

ZA NJU JE ZNAO DA ĆE OSVOJITI BALKAN! Malo je poznato da je Minja Subota proslavio pesmu "Čačak, čačak" i Lepu Brenu, uradio je ovo, a sve ostalo je istorija!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading