VRAĆEN SA GRANICE! Sadiku Hasanoviću doživotno zabranjen ulazak u Srbiju!
Foto: Ilustracija

Nakon što je Sadik Hasanović, finalista „Zvezda Granda“, pevao pesmu o klanju Srba na Kravici, a potom je u javnost iscurila i njegova fotografija sa ratnim zločincem Naserom Orićem, zabranjen mu je ulazak u Republiku Srbiju.

Sadik se uputio iz Crne Gore ka Srbiji, gde je na graničnom prelazu saznao da mu je doživotno zabranjen ulazak u Srbiju, navodi avaz.ba.

Mladi Hasanović bio je u Crnoj Gori te se uputio prema Srbiji, tačnije u Novi Pazar u Sandžaku, da bi ga s granice vratili jer mu je zabranjen ulaz u Srbiju.

VRAĆEN SA GRANICE! Sadiku Hasanoviću doživotno zabranjen ulazak u Srbiju!

Printscreen

 

Kako je rekao Hasanović na granici su ga pretresali, iz automobila skidali tapacirung.

- Tek onda su mi rekli da imam zabranu ulaska u Srbiju. Niko mi nikad ranije to nije javio, niti mi je došla zvanična ta odluka, ni ništa. Dobio sam sada papir da sam vraćen s granice. Ljudi moji, prema informaciji koju sam ja dobio ta zabrana je doživotna - kazao je Hasanović za bosanski medij.

Kako se navodi u odluci koji su mu službenici uručili na granici, a koju je dostavio medijima, razlog zbog kojeg mu je zabranjen ulazak u Srbiju jeste da "je utvrđeno da u vezi s ulaskom i boravkom stranaca na teritoriji Republike Srbije postoji negativna procena bezbednosnog rizika".

Podsetimo, Sadik je ponosno objavio fotografiju sa ratnim zločincem Naserom Orićem nastalu pre nekoliko godina.

VRAĆEN SA GRANICE! Sadiku Hasanoviću doživotno zabranjen ulazak u Srbiju!

Printscreen

 

Grupa "Sateliti" postoji od 1989. godine, a široj javnosti je postala poznata pre sedam godina zahvaljujući šaljivoj pesmi "Fejsbuk". Sadik je tada imao 13 godina i bio je glavni vokal u numeri, a inače je u bendu od svoje 11. godine.

Pored šaljivih, Muto, Sadik i ostali članovi benda su snimali i ratno-hušačke pesme, između ostalog i "Ko na Božić u Kravicu dođe". Snimak na kome Sateliti uživo pevaju ovu numeru na jednoj proslavi bio je objavljen i na Jutjubu, a sada je postao viralan i na Tviteru.

Na Božić 1993. godine dogodio se veliki pokolj u srpskom selu Kravice, drugi po redu. Tada su muslimanske snage tadašnje vojske BiH predvođene Orićem, napale selo koje je branila seoska straža. Poginulo je 49 ljudi, od kojih su neki upravo napuštali crkvu posle božićne službe. Među ubijenima bilo je i staraca i dece.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (23)

Loading
Rea

24.08.2021 15:38

E jednom i majka Srbija da uradi pravu stvar!!👏

Ja

24.08.2021 15:58

Svaka čast za ovu odluku!! Samo nastavite, svi koji mrze Srbiju ne treba ovde da dolaze.

Boško

24.08.2021 17:06

Svaka čast ako je to istina, ali ja ne verujem.

Mrki

24.08.2021 17:27

Sta ce musliman u zvezde granda,pored ovoliko dobrih pevaca iz SRBIJE

pravda za Sadika

24.08.2021 18:07

Joviću ste oprostili bahanalije koje su direktno ugrožavale zdravlje ljudi, čak nije ni kažnjen humanitarnim radom.A ovom dečku zabrana.Šta zna dečko od 13 godina?

srbofobi

24.08.2021 18:13

Ако не волиш Србе кији ћеш мој у Србију да зарађујеш... Још и плачи*издиш...!?! Србија ти је ПОМОГЛА да набавиш оно што НИКАД НИСИ ИМАО : КАРАКТЕР... Сад "слави, певај и радуј се" КЛАЊУ СРПСКЕ ДЕЦЕ и ВЕРНИКА КОЈИ СУ ИЗАШЛИ ИЗ ЦРКВЕ и "дичи се" КОЉАЧУ и ПСИНИ naseru oriću и србомрзцима...

Vuk

24.08.2021 18:26

Samo nastavite tako,ima takvih ima mnogo,prave koncerte i kupuju oružje za njihova stanja.

Ljubomir

24.08.2021 18:51

Bravo ,konacno da procitam nesto dobro od ove vlasti ! Svi koji se javno deklarisu i mrze srbe treba ovako da prodju pa sada neka dobro razmisle svi koji bi ikada da dodju ovde sta pisu ili pevaju! Bravo jos jednom

Ivan

24.08.2021 19:11

Šta će reći Sasa Popovic. To je za njega šok i po njegovom samo Bošnjaci dobro pjevaju. Srpska omladinu mu služi da narod za njih glasa i da kasira.

ivan

24.08.2021 19:34

E tako e ne vecito da cutimo i da nas gazi ko hoce!

Gonzo

24.08.2021 20:42

Žalosno je što se mlad čovek etiketira. On verovatno oseća da je pogrešio i sada je gurnut u drugu krajnost i prema svemu sudeći postaće ekstremista poput idola iz mladosti. Šta nam je činiti da se tako nešto spreči ubuduće? Da li će primer mladog pevača pomoći da se odnosi Srba različite veroispovesti poprave.

Robokap

24.08.2021 20:43

Sandzak ne postoji vec Raska oblast. Pravi potez drzave je za svaku pohvalu.

Zoi

24.08.2021 20:55

Tako i treba!Hvala Bogu i sa svima tako ko pljuje po zemlji Srbiji i poziva na ubijanje,peva pesme o ubijanju i klanju Srba,poziva na bilo kakav vid nasilja nad Srpskim narodom,itd.ZABRANA ULASKA DOŽIVOTNO....Bravo SRBIJOOO..

Boby

24.08.2021 21:13

Nadam se da i za Nasera Orica vazi ista procena!

Željko

25.08.2021 01:13

Ne samo njemu nego i Nini Badrić odmah.To bi ubuduće morala postati praksa.Ako treba i zakonom regulisati.Naročito ovima iz bivše Jugoslavije koji pevaju i urliču ubicama našeg naroda , a onda dođu ovde u Srbiju da uzimaju od naših idiota pare.Kazna i za organizatore i producente ako takve pozivaju .Kad im se ostali doživotna zabrana onda će dobro razmisliti o svom ponašanju.Ona mala kvočka što je bila kod Milice Mandić također joj odmah izreći doživotnu zabranu.

Boki

25.08.2021 01:34

Neka peva Oriću, dobiće mozda i neki baksis.Mars iz Srbije bre, stoko...