ZABRANJENA PEVAČICA! Rođaka Olivera Dragojevića bila je jugoslovenska zvezda, ali veliki skandal joj nikada nisu oprostili
Printscreen

U bivšoj Jugi malo ko nije znao za pesmu "Skitnica" i čuvenu Jasnu Zlokić. Ona se napraslo povukla sa scene, zapravo je bila zabranjena, a sve zbog velikog skandala koji joj je u neku ruku i obeležio karijeru.

Jasna Zlokić rođena je u Veloj Luci, baš kao i njen kolega Oliver Dragojević. Osim što su proveli detinjstvo u istom mestu na Korčuli – ovo dvoje pevača potiči iz iste loze. Ova pevačica je već kao tinejdžerka izgradila karijeru muzičara, a 1974. godine je osvojila titulu Prvog glasa Dubrovnika.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joy (@midnight_mangooo)

 

Kada su je mnogi uveliko poznavali i uživali u njenom glasu i numerama desio je skandal koji joj je obeležio pevačku karijeru. Zlokićeva 1986. godine nastupila u Splitu a tekst pesme “Pismo” izaziva ogroman skandal na festivalu, te pesma nije smela da se pušta na radiju do 1990. godine. Mediji su tada podigli veliku prašinu oko toga, a pompa se podigla jer se u numeri ljubavnica obraća zakonitoj suprugi.

 

 

Jasna je nastavila sa pevanjem, a o spornom teklstu "Pisma" je rekla:

- To je malo provokativna pesma i malo neobičnog teksta, ali vrlo životnog. Čula sam za tu priču da nije smela da se pušta na radiju. Možda su veliki moralisti smatrali da nije zgodno da se to peva - izjavila je ona svojevremeno

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading