OSUĐEN ZA POKUŠAJ UBISTVA, 12 GODINA ZATVORA, RAZBOJNIŠTVO: Ko je problematični sin Sinana Sakića? Ovako izgleda njegov dosije
Printscreen

Rašid Sakić, sin pokojnog pevača Sinana Sakića od ranije je poznat policiji, a sada je navodno osumnjičen za razbojništvo u Sarajevu.

Sakić iza sebe ima pozamašan policijski dosije, a za njim je prošle godine rapisana potraga nakon što je slomio nanogicu i pobegao iz kućnog zatvora.

On je, inače, višestruki povratnik, a poslednji put je uhapšen u januaru 2019. godine zbog sumnje da je u centru Loznice s prijateljem Milanom C. (36) pretukao i opljačkao krojača V. M. (34).

OSUĐEN ZA POKUŠAJ UBISTVA, 12 GODINA ZATVORA, RAZBOJNIŠTVO: Ko je problematični sin Sinana Sakića? Ovako izgleda njegov dosije

Printscreen

 

Posle hapšenja određen mu je pritvor, u kom je bio sve do sredine avgusta, kada je prebačen u kućni zatvor s nanogicom. On je tada osuđen na sedam meseci kućnog pritvora.

- Protiv njega se vodi postupak zbog razbojništva, odnosno zbog sumnje da su opljačkali krojačku radnju. Navodno, pošto su uzeli sav novac koji su pronašli kod krojača, otišli su u obližnji kafić i naručili piće. Upravo u tom kafiću policija ih je i uhapsila - rekao je tada izvor za Kurir. .

On navodi da posle određivanja kazne Sakić nije smeo da napušta prostorije kuće u kojoj je boravio bez odluke suda u Loznici.

Sinanov sin ima debeo dosije u policiji.

- Još kao maloletnik privođen je zbog nasilničkog ponašanja, ubistva, pokušaja ubistva i iznude. Istim putem nastavio je i kada je postao punoletan. Privođen je tokom akcije „Sablja“ 2003. godine, a poslednji put je pušten iz zatvora sredinom aprila 2018, pošto je odslužio kaznu Višeg suda u Šapcu od 12 godina zatvora zbog pokušaja ubistva - objašnjava izvor.

Pokušaj ubistva

Najteže krivično delo za koje je on 2011. godine osuđen je pokušaj ubistva Dragoljuba D, kog je Sinan Sakić gledao takođe kao svog sina. Ovaj zločin dogodio se u Loznici u maju 2002. godine.

OSUĐEN ZA POKUŠAJ UBISTVA, 12 GODINA ZATVORA, RAZBOJNIŠTVO: Ko je problematični sin Sinana Sakića? Ovako izgleda njegov dosije

Foto: Youtube/Printscreen

 

Sakić je proglašen krivim što je 22. maja 2002. u Loznici, sa umišljajem pokušao da ubije Despotovića i Lazića. On im je prišao, nazivao ih pogrdnim imenima i odmah započeo tuču sa Despotovićem. U toku tuče ispalio je više hitaca iz svog pištolja u pravcu obojice. Jedan od metaka pogodio je Despotovića, nanevši mu povrede usled kojih je odmah preminuo, dok je Lazić uspeo da pobegne sa lica mesta nepovređen, prenosi gore navedeni medij.

Lazić je osuđen jer je sa umišljajem pokušao da ubije Sakića, pošto je tokom tuče u Sakića ispalio više hitaca i lakše ga povredio.

Pevač Sinan Sakić kasnije je u intevjuu izjavio da je poznavao Despotovića i da mu je bio "kao sin".

- Nisam išao u bolnicu da ga posetim, a nisam jer mi je bilo žao. Spavali su zajedno, nisu mogli jedan bez drugog... Kako je moglo to da se desi?! Ja sam njemu samo jednom u životu otišao u zatvor i rekao sam mu: "Ti znaš koliko sam ja i tebe i njega voleo, svako neka nosi svoj teret... ako ti nešto bude trebalo ja ću ti dati, poslaću ti, ali ja više neću dolaziti - ispričao je pevač pre nekoliko godina.

OSUĐEN ZA POKUŠAJ UBISTVA, 12 GODINA ZATVORA, RAZBOJNIŠTVO: Ko je problematični sin Sinana Sakića? Ovako izgleda njegov dosije

Printscreen

 

On je istakao da je Sinanov sin iz prvog braka kobnog dana pucao nakon što je pucano na njega.

- Izašao je iz auta i neko je ispalio četiri metka u njega. On se okrenuo i zapucao i ranio Despotovića - rekao je on.

Poslednji sukobi su izbili zbog spora oko nasledstva, zbog čega Sabina Sakić i sumnja da je on podmetnuo požar. Protiv njega je Sinanova supruga Sabina svojevremeo podnela prijavu zbog pretećih poruka i poziva koje joj je, prema njenim rečima, navodno upućivao još od oktobra 2019. godine.

Sve najnovije vesti sa estrade čitajte OVDE.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Zagor

18.07.2021 11:52

Debil obrezani koji je umislio da je neka faca!!!! Bolid!! Neka ga sad je. u po zatvorima!!