SANJA MARINKOVIĆ EKSKLUZIVNO ZA ALO! Bivši muž mi je najveća podrška u podizanju sina!
Instagram

Voditeljka Sanja Marinković prošle godine je stavila tačku na brak s Aleksandrom Uhrinom, s kojim ima sina Strahinju, ali je to nju i njenog bivšeg partnera dodatno motivisalo da budu najbolji roditelji svom nasledniku. 

Stanislav Nedelja

 

Sanja je u razgovoru za Alo! otkrila kako je s bivšim partnerom podelila odgovornost u vaspitanju sina, s kakvim se sve izazovima kao samohrani roditelj susreće svakog dana, ali i koliko joj je teško da bude mama jednog tinejdžera.

Koliko je teško biti mama?

- Veoma je zahtevno biti mama, pogotovo ako imate tinejdžera u kući. Nije lako odgajati dete u vreme kad postoji sudar vrednosti na dnevnom nivou. Roditelji često moraju da objašnjavaju detetu razne stvari koje vidi na internetu.

Šta je ključno u vaspitanju deteta?

- Deca uče na našim primerima, sve ide iz kuće. Problem je što često u okolini vide drugačije primere kod ljudi koji dobijaju naslovne strane i medijski prostor. Postoji period kad okolina utiče na dete, a to je pubertet. Tada su aktivniji, više izlaze, druže se, zato je jako važno imati i dobre pedagoge. Mislim da je bitna saradnja roditelja i profesora.

Nedavno ste stavili tačku na brak dug 10 godina. Koliko je to uticalo na vašeg sina?

- Iako smo se razveli, Aleksandar i ja smo najbolji prijatelji i roditelji svog deteta. Komuniciramo i viđamo se na dnevnom nivou i, kada je reč o našem sinu Strahinji, sve je kao što je nekada bilo.

Koliko je teško samohranim majkama?

- Mamama koje se same bore kroz život sigurno nije lako i verujem da nijedna majka neće žrtvovati obaveze prema detetu da bi postigla druge ciljeve. Meni je Strahinja i dalje prioritet. Svakog jutra ga vozim u školu i sve obaveze završim do tri da bih stigla da ga pokupim iz škole.

Koji savet imate za sve samohrane mame?

- Mislim da je jako važno kakav odnos imaju mama i tata. Otac je veoma važan u odrastanju deteta i sigurna sam da, ako ne materijalnu, očevi mogu da pruže drugačiju pomoć i da učestvuju u odgajanju deteta. Kada je reč o samohranim majkama, mislim da je jako važno kako grade odnos s bivšim partnerima.

PrintScreen

 

Podrška mamama širom Srbije!

Krajem prethodne godine kompanija „Alo media system” osnovala je kampanju „Asocijacija mama Srbije” kako bi skrenula pažnju na ulogu koje majke imaju u životu svakog od nas. Uz pomoć javnih ličnosti i influensera koji su se priključili ova poruka je stigla do desetine hiljada ljudi. Dušica Jakovljević, Ana Rajković, Seka Aleksić, Tamara Kalinić, Anastasija Ražnatović, Milica Milša, kao i influenserke Mia Pucar, Vanja Veljić, Sanja Krneta, Staša Grujić samo su neke od javnih ličnosti koje su podržale našu akciju.

Sve najnovije vesti sa estrade, čitajte OVDE.

Komentari (0)

Loading