EKSKLUZIVNO ZA ALO! Tanja Savić otvorila dušu nakon što je konačno sletela sa sinovima u Beograd, ne krije sreću, spomenula i Dušana! (VIDEO)
Foto: Massnori Josida

Tanja Savić konačno je nakon godinu i po dana razdvojenosti prigrlila svoje sinove Maksima i Đorđa i juče ih iz Australije vratila u Srbiju. Na aerodromu „Nikola Tesla“ juče su pevačicu i njene naslednike sačekali brat i sestra, a potom je srećna majka iznajmila limuzinu kako bi sinove odvela u Smederevo, u porodičnu kuću.

Kako si se osećala kada si videla Maksima i Đorđa, nakon godinu i po dana?

- Plakala sam, bila sam jako uzbuđena, emotivna... Deca su isto reagovala. Imam i taj snimak ali zbog suda ne smem da ga objavljujem. Nadam se da sam svojim primerom pokazala da pravda uvek pobeđuje.

 - Da su porasli, a oni su meni rekli kako su me sa nestrpljenjem čekali i pitali se kada ću da dođem. Bili su jako uzbuđeni.

Da li si se videla sa Dušanom?

- Bilo mi je jedino važno da uzmem decu, a što Dušana tiče, to me ne zanima i ne želim da pričam o njemu.

Kako će on sada viđati decu?

- To zaista ne znam, sve je još uvek sveže. Videćemo na sudu šta će biti. Ja ne želim da decu odvajam od oca i neću im uskratiti telefonske razgovore. Samo želim da moji sinovi budu srećni.  

Da li se plašiš da ti ponovo ne oduzme decu?

- Posle svega što sam preživela ne plašim se više ničega. Sad sam najjača!

Ko ti je najviše pomogao u ovoj borbi?

- Mnogi ljudi su mi se našli i pomogli, nažalost neke od njih ne smem da imenujem, ali mogu pomenuti Danijelu Stojanović, koja mi je radila vizu i dozvolu da pređem granicu. Mnogo njih je prepoznalo moju bol i tugu i stvarno su mi izašli u susret kako bih se što pre videla sa sinovima.

Da li deca znaju srpski ili pričaju isključivo na engleskom?

- Znaju srpski, ali imaju akcenat pa su mi baš smešni i slatki. Ja ih ponekad ne razumem, zato što dugo nisam bila tamo i nisam pričala ni slušala engleski. Sada se prilagođavamo jedni drugima. Znam da neće biti lako, treba tu dosta živaca, strpljenja ali, hvala bogu, ja toga imam napretek.

Foto: Massnori Josida

 

Da li planiraš da sa decom odeš na odmor?

- Imam velike planove sa njima. Ali ajde da se prvo upoznaju sa zekama, jer su me pitali gde su im zeke i šta rade, a za sve ostalo ćemo lako.

Kakve su bile mere kada si ušla u Australiju?

- Bila sam u karantinu 14 dana sama, ali kada sam to preživela, sve ću preživeti.  

Ko će ti sada pomagati oko dece?

- Najviše moja sestra, kao i čitava porodica. Svi su srećni što se ova agonija završila i jedva čekaju da stignemo.

Da li imaš neku poruku za majke koje proživljavaju sve što si i ti?

- Da se bore i da ne odustaju jer boriti se nije sramota. Ukoliko trpe psihičko ili fizičko nasilje treba da dignu glas. U mom slučaju, da nisam progovorila ništa se ne bi desilo. Moj savet je da ne žive u toksičnoj vezi jer svako na ovom svetu zaslužuje da bude srećan.

Komentari (0)

Loading