NA MESEČNOM NIVOU! Ovo su cifre koje uzimaju poznati od Jutjuba, Baka Prase zarađuje nenormalne svote novca, a tek kada pročitate za Mariju Šerifović!
E Stock/Printscreen

U poslovnim vodama sve više maha uzimaju društvene mreže, a to najbolje znaju oni kojima se karijera zasniva na popularnim platformama. Zarade od pregleda na Jutjubu su neverovatne kako na mesečnom, tako i na godišnjem nivou.

Prema procenama sajta “Social blade” najveću zaradu u regionu ima poznati jutjuber Baka Prase. Naime, ako se uzme u obzir da na 1.000 pregleda popularni jutjuberi dobijaju 0,90 dolara, njihova zarada je onda neverovatna. Mogućnost inkasiranja novca postoji i putem reklama i oglašivača, tako da njihova zarada nije samo od pregleda na Jutjubu.

Foto: Printscreen/instagram

 

Luna i Marko trenutno su najpopularniji rijaliti par i van samog programa koji se prikazuje na televiziji. Oni su nakon “Zadruge” odlučili da pokrenu jutjub kanal na kom prikazuju svoj privatni život. Prati ih preko 100.000 ljudi, dok im je nedeljna zarada 4.000 evra. Na godišnjem nivou cifra je mnogo veća i iznosi oko 50.000 evra. Nakon samo dva meseca od otvaranja ovog kanala, Luna i Marko dostigli su čak milion sati gledanja njihovog sadržaja, što je zapravo 115 godina. Lepe vesti par je podelio na zvaničnom Instagram profilu kanala i tom prilikom se zahvalio svima koji ih gledaju i prate.

 

Printscreen

 

Bogdan Ilić poznatiji kao Baka Prase ubedljivo je najplaćeniji jutjuber u regionu. Prema proračunima poznatog sajta, on na mesečnom nivou samo od pregleda zarađuje 13.500 evra, uzimajući u obzir da njegov video prosečno pogleda 500.000 ljudi. No, na godišnjem nivou cifra je mnogo veća. Baka zaradi do 162.000 evra samo od pregleda, dok mu razna sponzorstva i reklame garantuju još veću zaradu.

Foto: Alo.rs

 

Pevačica Marija Šerifović odlučila da se tokom korone posveti Jutjub karijeri. Ona ima preko 400.000 sledbenika na ovoj popularnoj društvenoj mreži, dok je prosečna gledanost njenog videa 450.000 pregleda. Samim tim Marija zaradi na nedeljnom nivou 12.150 evra, dok na godišnjem cifra iznosi 145.000.

 

Komentari (1)

Loading