EKSKLUZIVNO ZA ALO! Aca Lukas u svojoj knjizi otkrio do sada nepoznate detalje iz života : Hapsili su me kao Eskobara!
Foto: Alo.rs

Lukas je u svojoj knjizi objasnio i kako se osećao u zatvoru, te je uporedio svoje hapšenje sa hapšenjem Eskobara.

- Moju životnu priču ću početi iz sredine, iz zatvora. Kada upadneš u taj brlog, bitno je da si svestan da ti tu nije mesto, ali da moraš da istrpiš neko vreme za koje ne znaš koliko će trajati - počeo je pevač svoju ispovest u knjizi koja će uskoro ugledati svetlost dana.

- Gadan je svet u kome živiš. Zavidan. Pun lažnih osmeha, ljudi spremnih da se ogrebu makar za jednu kintu, a da bi do nje došli, spremni su da ti iskopaju oko. Još uvek imam oba oka i dobro vidim, što je znak da solidno kontrolišem udarce - objasnio je Aca u svojoj autobiografiji, i otkrio na koji način se izborio s izazovima dok je bio iza rešetaka.

Foto: Alo!/ Rajko Ristić

 

 

- Zamislio sam da sam u kutiji čiju širinu, dubinu i visinu znam. I ne izlazim iz nje. Znam gde su joj  granice i ne zahtevam mnogo od onih koji me u njoj drže. Trpim, ali ne dozvoljavam da me ponižavaju. Borim se na svoj način, a borba istinom je često uzaludna - odlomak je iz Acine knjige u kojoj se dotakao trenutka svog hapšenja, koje je bilo, kako kaže, kao u akcionim filmovima.

- Neposredno posle ubistva premijera Nataša Mićić, predsednica Skupštine Srbije, proglasila je vanredno stanje i ubrzo je sprovedena najveća akcija u istoriji srpske policije - Sablja. Koliko je zaista bila oštra ta sablja ni danas mi nije sasvim jasno, ali zato znam da je mene zakačila svojim najtupljim delom. Ispred moje kuće bio je parkiran crni džip sa zatamnjenim staklima, jednom stranom potpuno naslonjen na ogradu. Bio je prazan. Tek mnogo dana kasnije saznao sam za njegovu neostvarenu ulogu, smišljenu u nečijoj suludoj policijskoj glavi spremnoj da režira tuđi život po svom nahođenju - odlomak je iz Acine knjige.

laguna

 

 

- Kao u filmu kad su jurili Eskobara, nekoliko merdevina je bilo naslonjeno na ogradu. Sve je ličilo na scenografiju u koju tek treba da uskoče policajci. Odmah sam primetio da su sigurnosne kamere pomerene i okrenute nagore, prema nebu. Ništa mi nije bilo jasno. Šta su policajci tražili u mojoj kući? A još mi je manje bilo jasno kada sam pronašao čuvara parkinga. Preplašen, neprestano se okretao, tražeći pogledom specijalce - opisao je folker u svojoj autobiografiji, koja izlazi krajem juna.

Kroz Dostojevskog sam shvatio psihologiju kockara

Alo!

 

Lukas je u svojoj knjizi objasnio i kako ga je kocka privukla dok je čitao Dostojevskog, te kako je na taj način razumeo psihologiju kockara.

- Kao klinac sam mnogo čitao. Knjiga koja me dugo držala, mogu slobodno da kažem u kandžama jeste roman „Kockar“, dobrim delom autobiografska knjiga. Glavni junak Aleksej se stidi zbog kocke, ali ne može da se odupre strasti za rizikom. I ja osećam tu istu strast, ali se ne stidim. Aleksej mi se bio uvukao u glavu. Ne kažem da je on bio inspiracija za kockanje, ali sam pre nego što sam ušao u kocku znao psihologiju kockara - naveo je on.

Niže koncerte

Aca je svojim poslednjim albumom „Uspavanka za ozbiljne bebe“ napravio pravu pometnju na muzičkoj sceni, a u prilog tome govore i brojni zakazani koncerti na kojima će mu specijalni gosti biti Kristina Kija Kockar i Ruža Rupić.

Alo!

 

Samo ću reći da se publika spremi za ludu žurku i pravi muzički spektakl, ostalo će imati sami priliku da vide - poručio je Lukas za Alo!.

Sve o Lukasovoj autobiografskoj knjizi i gde je možete naći, pogledajte OVDE.

 

Komentari (0)

Loading