BOL KOJA NIKADA NEĆE PROĆI Otac i majka Darka Radovanovića iskreno o gubitku sina deset godina nakon smrt: Verovao sam da neću pregurati nedelju dana nakon njegovog odlaska!
Printscreen

Na današnji dan pre deset godina u nesreći kod Ostružnice poginuli su pevač Darko Radovanović i njegov menadžer Aleksandar Milošević.

Darkovi roditelje Vidoje i Stana Radovanović koji žive u Obrenovcu, svakog dana sete se svog deteta. 

- Suprug i ja smo baš bolesni, ali smognemo snage nekako da na taj dan posetimo njegov grob. To nam jedino ostaje dok možemo da funkcionišemo - rekla nam je na početku razgovora Darkova neutešna majka.

Printscreen

 

 

Danas se navršava 10 godina od najtužnijeg dana za vašu porodicu. Kako ste?

Vidoje: Nikako, šta da kažem. Onako kako mora. Neočekivano, još sam na spisku živih. Nisam verovao da mogu pregurati ni nedelju dana kada nas je Darko napustio, a evo prođe 10 godina. Drže nas u životu naše unuke, i to nam mnogo znači. Posebno kad vidim Laru. Išli smo godinama svake subote, ali više nisam u mogućnosti da idem stalno zbog zdravlja. Sad se vidimo četiri-pet puta godišnje i redovno preko video-poziva. Moramo živeti, nema nam druge. Stalno sanjam sina, svako drugo-treće veče, bili smo jako vezani. Bio je izvanredan sin, otac i suprug. Svi su ga voleli.

Kako ga sanjate?

Vidoje: Uvek je u prilici da pita nešto, kao da je živ.

Da li vam je teško kad vidite njegov spot?

Stana: Mnogo mi je teško, posebno za praznike i kad vidim i čujem neku njegovu pesmu. Bude mi drago, ali i teško, pa se isplačem i iskukam.

Da li ste u kontaktu sa Darkovom suprugom?

Stana: Maja ima oscilacije u raspoloženju, to je normalno. Ona je divna žena. Rekla nam je da se nikad više neće udavati. Mnogo je propatila.

Čovek koji je izazvao nesreću osuđen je na kućni zatvor. Kako ste to podneli?

Vidoje: Osuđen je na godinu dana nanogice. To je strašno. Maja je rekla da je na taj dan, kad je čula presudu, Darko nastradao drugi put. Mnogo nas je to pogodilo, nikad nas taj čovek nije ni pozvao. Darko je spavao, u snu nas je napustio. Vratna aorta mu je bila presečena, nije mu bilo spasa.

Alo

 

 

Zovu li vas Darkove kolege?

Stana: Samo Ivana Selakov i Slađa Alegro, Panta iz Mega miks benda, i to je to.

U centru Obrenovca, u parku, postoje spomen-ploča i fontana sa Darkovim likom. To vam sigurno mnogo znači.

Stana: Kako da ne. To nas drži. Ljudi Darka ne zaboravljaju, za njega niko nikada nije mogao ružnu reč da kaže. I u muzičkim takmičenjima mnogi pevaju njegove pesme.

Darkova ćerka Lara nasledila je očev talenat.

Vidoje: Jeste, svira klavir. Svi kažu da neodoljivo podseća na oca. I ćerka od drugog sina ima talenat za pevanje.

Koja Darkova pesma vam je omiljena?

Stana: Meni "Dukat", a suprugu "Ako je do mene". Volimo sve, ali te posebno.

Komentari (0)

Loading