NAPALI JE ZBOG RATKA MLADIĆA Zli jezici osudili Milenu Ćeranić zbog stihova koje je otpevala, ove jezive uvrede nije očekivala!
Foto: Youtube/Printscreen

Bilo je to u danu kada je nekadašnjem generalu glavnog ratnog štaba Vojske Republike Srpske potvrđena prvostepena presuda u Hagu, po kojoj je osuđen na doživotnu robiju. Društvo koje se te večeri zateklo zatražilo je od nje da otpeva promenjene stihove pesme "Mladiću moj", koju u originalu izvodi Zana, što je ona i učinila. Njen nastup su mnogi gosti, među kojima je bio i Vujadin Savić, snimali i objavljivali na Instagramu, pa se to brzo raširilo po društvenim mrežama. Ćeranićka je tako odmah postala glavna tema tviteraša, koji joj poručuju da više nema šta da traži u Bosni i Crnoj Gori, pozivaju da se zabrani izvođenje njenih pesama, a ima i onih koji je najgnusnije vređaju.

- To je opajdara sa "Farme", što je u Bosni pevala, pevala je, vazda bila i ostala najobičnija kanta za spe*mu propalim sportistima, da smo država, kao što nismo, ovakvima bi u Crnu Goru doživotno bio zabranjen ulaz, bukvalno su ti u Crnoj Gori zatvorena vrata, ološu najveći - samo su neki od tvitova.

U saopštenju Milena kaže da je pogrešno protumačen njen gest.

- Povodom navoda pojedinih medija da "pružam podršku i veličam ratnog zločinca", želela bih da se oglasim i da to oštro demantujem. Oglašavam se isključivo zbog ljudi koji imaju katastrofalna iskustva i teške tragedije vezane za ovu temu i pre svega njima želim da se izvinim ukoliko sam ih nenamerno uvredila. Svesno to sebi nikad ne bih dozvolila, jer gajim izuzetnu empatiju i znam da su to rane koje ne zarastaju. U mojoj porodici nema mesta za nacionalizam i šovinizam, niti sam ja vaspitana u tom duhu. Apsolutni sam protivnik bilo kakvog oblika nasilja i gnušam se na to da narodi koji pričaju sličnim jezikom, dele vrlo sličan mentalitet i kulturne vrednosti zbog istorijskih dešavanja, koje je kreirala manjina, vode međusobne prepirke, rasprave i gaje animozitet - izjavila je pevačica, navodeći da nije znala značenje izmenjenog teksta koje je otpevala.

- Do momenta kada su krenuli medijski natpisi nisam znala s čim je modifikovan tekst pesme koji sam iznenada dobila da otpevam na privatnoj proslavi povezan, jer me, kao što sam već apostrofirala, politika ni najmanje ne zanima i svu svoju energiju usmeravam ka lepim i pozitivnim stvarima, a da sam bila upućena, sigurno to ne bih učinila jer u mom srcu nema mesta za mržnju prema bilo kom narodu, a posebno ne prema narodu koji jako volim i prema zemlji odakle je veliki broj mojih prijatelja, niti ima mesta za podršku ljudima koji su učinili bilo kakvo zlo - zaključila je Ćeranićeva.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading