POTPUNO ŠIZOFRENA SITUACIJA Edita je kraljica, a Marija je proračunata!
Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

Samo zbog toga što je obukla jaknu u duginim bojama, fotografisala se u njoj i to objavila, pevačica Edita Aradinović našla se u centru pravog Instagram skandala.

POTPUNO ŠIZOFRENA SITUACIJA Edita je kraljica, a Marija je proračunata!

Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

 

 

Za fotografiju na kojoj u donjem vešu, s jaknom do kolena i čizmama sa visokom platformom zadovoljno i srećno pozira dobila je 37.000 lajkova, ali i preko 600 komentara koji su uglavnom bili kritički nastrojeni prema poruci koju je pevačica poslala, a koja je sublimirana u rečima „Ljubav je zakon“.

Dobar deo njenih pratilaca bio je besan i iznenađen činjenicom da se pop zvezda obukla u, kako kažu, „pedersku zastavu“, te da je sramota da kao javna ličnost promoviše takve oblike ponašanja.

Pevačica se nije dala zbuniti ni pokolebati, pa je na homofobne i hejterske komentare odgovarala istom merom i nije ostala dužna onima koji su je bez razloga napali.

Sve najgore za ovo“, glasio je jedan od komentara na koji je pevačica odgovorila:

A da probaš, znam neke poput tebe koji su sad u duginim bojama. Duvaj ga!“, bila je ironična Edita.

Bilo je i onih koji su joj pisali privatne poruke, kritikujući je da nije dobar uzor mladima. Edita ih je objavljivala na svom storiju i naglasila da razume sve ljude ovoga sveta.

Ti sigurno nisi taj kojem želim da budem uzor! Nemojte se zavaravati tim pokušajima da nabijete grižu savesti na osnovu profesije koju sam odabrala. To što ti ne možeš da razumeš ja razumem!“, napisala je mlada zvezda.

Edita Aradinović, iako nije pripadnica gej populacije, glasno se bori za prava LGBT zajednice, pa se postavlja pitanje zašto u Srbiji ovakve poruke uglavnom dolaze samo od pevačica. Urednik magazina „Optimist“ Predrag Azdejković pohvalio je potez popularne Edite.

POTPUNO ŠIZOFRENA SITUACIJA Edita je kraljica, a Marija je proračunata!

Foto: Dejan Briza

 

 

- Drago mi je da je Edita putem posta na Instagramu dala podršku LGBT zajednici. Autfit u duginim bojama je originalan. Naravno, tu su se pojavili i dežurni homofobi, muškarci, kojima je svaka druga reč da mnogo vole žene i tu veliku ljubav pokazuju tako što kada žena podrži LGBT populaciju, krenu da je vređaju, verbalno napadaju, ponižavaju i, naravno, nazivaju je kurvom! Kada je Edita u pitanju, ona im ne ostaje dužna. Tako da je za mene ona jedna kraljica i gej ikona - kaže gej aktivista Azdejković.

On se ovaj put dotakao i mogućeg rizika od gubitka fanova kada jedna zvezda podrži LGBT populaciju pa je naveo primer Marije Šerifović, koja po njegovom mišljenju često kalkuliše.

Marija Šerifović

Privatna arhiva

 

 

- Imamo primere kada javne ličnosti kalkulišu s ovim vidom podrške. Marija Šerifović je podržala Zakon o istopolnim zajednicama tako što je nosila bedž „Ljubav je zakon“, ali tu fotografiju su objavili samo profili LGBT organizacija dok ona nije! Iako lezbejka i iako se ovaj zakon nje lično tiče, Mariji je bilo bitnije da ne izgubi fanove i pratioce na Instagramu, kojih ima skoro milion - rekao je gej aktivista, i zaključio:

- Imamo šizofrenu situaciju da jedna strejt žena Edita podržava javno LGBT populaciju i još se svađa sa homofobima, a da jedna lezbijka kalkuliše da li joj se isplati da podrži, kako i koliko. Zbog toga smo tu gde jesmo - poentirao je Azdejković.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading