SEĆATE SE LEGENDARNOG VAJTE?! Obeležio je bivšu Jugoslaviju, a danas ga jednostavno ne bi prepoznali! (FOTO/VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

Seid Memić Vajta vrlo dobro je poznat onima koji su rođeni pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka.

Ovaj poznati jugoslovenski pevač rođen je u Travniku, a mnogi ga znaju kao frontmena grupe “Teška industrija”, dok je 1975. godine važio za najzanimljivijeg pevača koji se tada pojavio na muzičkoj sceni.

Davne 1981. godine nastupio je na Evroviziji sa pesmom “Lejla” sa kojom je osvojio 15. mesto.

Nakon toga, iste godine pobeđuje na Splitskom festivalu s “Mornarevom pjesmom” i biva proglašen pevačem godine. I naredne, 1982. godine Vajta je bio pevač godine i pobednik na festivalu “Vaš šlager sezone” sa pesmom “Naša pjesma”. Izdaje album “Tebi pjevam” i prodaje ga u platinastom tiražu. Njegova sledeća ploča, “Kad bulbuli pjevaju” (1984), imala je zlatni tiraž, a nastupi i nagrade samo su se nizali.

Nastupao je često na televiziji, u šou programima, kao i u poznatoj, nagrađivanoj dečijoj emisiji “Nedeljni zabavnik”. Tu je Vajta glumio, pevao i komponovao pesme. Igrao je i u TV šou-programu za mlade Teversenove bajke i brojnim emisijama, uglavnom za decu i mlade. Igrao je i u filmu “Nečista krv” Stojana Stojčića. Početkom rata preselio se u Hamburg, gde i danas živi i bavi se muzikom.

Pre nekoliko godina Vajta je boravio u Beogradu, gde je ovom prilikom izjavio:

Puno se to promijenilo… Sad je Google generacija stigla i, eto, to je dovoljno reći. Posve je drugačije. Što bi rekli muzičari, analognije se i snimalo i sviralo. Lista je to, vrlo debela, tih promjena. Pogledam Evroviziju… Ma, nije mi nešto specijalno, ali tu je prisutna pa pogledam. Pratim, ali velika je razlika – rekao je Vajta.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading