JEDVA SU GA PREPOZNALI Marka Đokovića dugo nismo imali prilike da vidimo, Novakov brat se pojavio na turniru i izazvao lavinu komentara (FOTO)
E-stock

Od trenutka kada je Novak Đoković postao svetska zvezda, njegov mlađi brat Marko nije želeo da se eksponira u javnosti.

Jedno vreme Marko Đoković se bavio profesionalno tenisom, ali je napustio beli sport i odlučio da se posveti karijeri koju gradi na teniskoj akademiji u Španiji.

Danas se pojavio na teniskom meču brata Novaka, a ono što je interesantno - malo ko ga je prepoznao, s obzirom na to da nemaju često prilike da ga vide u Srbiji. Pojavio se sa kačketom, naočarama i maskom na licu.

Ono što je zanimljivo jeste da već godinama živi u Marbelji, zajedno sa Pepeom Imazom u teniskoj akademiji "Puente Romano Beach Resort", a veći deo svog života proveo je putujući po svetu sa reketom. Uglavnom je na putovanja odlazio sam.

- Kada sam imao 14 godina, otac mi je ponudio da izaberem - studiranje ili igranje tenisa. Izabrao sam ovo drugo i tako otišao u Valensiju, na akamediju, pa se vratio u Srbiju na nekoliko meseci, da bih se potom smestio u Nemačkoj. Oslanjajući se samo na sebe postao sam odrasla osoba mnogo brže nego neka deca mojih godina - izjavio je Marko u velikoj ispovesti za španski "El Mundo".

 

Najteže mu je palo kada je morao da napusti porodičnu kuću, te da dok se većina njegovih vršnjaka igralo u parku, on morao da posveti sportu.

- Zbog samoće sam „sazreo mnogo brže od ostalih dečaka mojih godina . Posvetiti se tenisu, kao i svakom sportu, uključuje mnogo odricanja. Mnogo stvari morate ostaviti na putu da biste se usredsredili na ono što se dešava na terenu - izjavio je Marko, a potom dodao da se uz pomoć Pepe Imaza to polako promenilo, ali kako priznaje, to je proces koji i dalje traje i on još uči da ne kažnjava sebe zbog svake greške koju napravi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading