ĐORĐA MARJANOVIĆA ĆEMO PAMTITI PO OVIM HITOVIMA: Beograde, Devojko mala i Zvižduk u osam, njegove pesme vraćaju veru u ljubav (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

Đorđe Marjanović, legendarni pevač, preminuo je u 89. godini života, pamtićemo ga po mnogim pesmama kojima je obeležio mnoge mladsoti, ljubavi i živote.

 "Devojko mala",Romana", "Lazarela", "Zvižduk u osam" su samo neke od pesmama koje su bile voljene.

Marjanovićeve numere "Nikad nije kasno", "Natali", "Beograde", ali i mnoge druge zauvek će ostati kao amanet koji je ovaj veliki umetnik ostavio svom narodu koji ga je obožavao i pre svega, poštovao.

 

Svoju karijeru započeo je 1958. godine možda jednom od pesama koje su i dan-danas najpopularnije i među mlađom publikom - numerom "Zvižduk u osam". Njegovo pojavljivanje na televiziji za tili čas "bacilo" je publiku u delirijum.

Bio je prvi muzičar koji pred mikrofonom nije stajao mirno, već je šetao, skakao, padao na kolena, skidao sako i bacao ga u publiku, plakao.

- Mnogi su me bezuspešno kopirali, pa su čak pojedinci koje ne želim da prozivam, na sceni pravili od toga vrhunski kičeraj. Ipak, najdraže mi je priznanje vrhunskog pevaca Zdravka Čolića koji je otvoreno rekao da je preslikao moju scenografiju i koreografiju. Pošteno, nema šta!

Oprostio se od publike 31. maja 2004. koncertom u centru Sava.

Prve LP gramofonske ploče Đorđa Marjanovića (produkcija PGP RTB) su bile "Muzika za igru" i "Mustafa". Omote za njih oblikovao je istaknuti srpski dizajner Ljubomir Pavićević Fis.

Na Beoviziji 2009. je nastupio zajedno sa Oskarom i sastavom Bjuti kvins u pesmi "Superstar" Ognjena Amidžića, Vladimira Graića i Saše Miloševića Mareta.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading