Sahrana Mice Trofrtaljke
Rina.rs
Sahrana Mice Trofrtaljke

Rina.rs

Sahrana Mice Trofrtaljke, Foto: Rina.rs

Milica Ostojić, folk zvezda bivše Jugoslavije poznatija kao Mica Trofrtaljaka, sahranjena je danas uz prisustvo rodbine i prijatelja na porodičnom groblju u selu Milićevaci kod Čačka.

U svojoj nekoliko decenija dugoj karijeri snimila je beliki broj hitova, koji su naišli na velike simpatije kod publike svih generacija. Karijeru je započela u lokalnoj “Dacovoj kafani”, a nakon toga nizali su se vrcavi hitovi poput “Davorike dajke”, “I labavi ume da zabavi”, “Predem vunu i kučinu” i mnogi drugi. Uz pesmu Trofrtaljka dobila je i nadimak koji ju je pratio čitavog života, a za ovu muzičku zvezdu iz Čačka otimali su se najveći tadašnji srpski kompozitori.

Sahrana Mice Trofrtaljke

Rina.rs

Sahrana Mice Trofrtaljke, Foto: Rina.rs

- Moje ploče su se vrtoglavo prodavale. Oko 400.000 primeraka je prodato, pa iako nisam uvek nailazila na odobravanje meni je bilo bitno da ljudi vole i pevaju moje šaljive stihove, - rekla je svojevremeno Mica za interju koji je dala čačanskim novinarima.

Osamdesetih godina sa Rambom Amadeusom i Ribljom Čorbom snimila je, sada već, proručku pesmu, u kojoj je opevala propast komunizma, a koja je naišla na velike kritike tadašnje vlasti. U svojoj karijeri oprobala se i kao glumica uz režisere Srđana Dragojevića i Srđana Karanovića, a ostala je upamćena njena kultna scena iz filma “Lepa sela, lepo gore”. 

Sahrana Mice Trofrtaljke

Rina.rs

Sahrana Mice Trofrtaljke, Foto: Rina.rs

- Meni su gluma i pesma jedna ista stvar. Jer i dok pevam ja komuniciram sa publikom, smešim se i gestikuliram. Jedina uloga koju sam odbila bila je u filmu “Gej parada”, meni tu nije bilo mesto, - ispričala je ova muzička zvezda u jednom od svojih inetrvjua.

Mica je iza sebe ostavila sina i ćerku, a unuk Vladimir je nasledio njene muzičke gene i svira harmoniku.

Više fotografija sa sahrane pogledajte u našoj galeriji.