1 od 5 miliona
Printskrin
1 od 5 miliona

Printskrin

Foto: Printskrin

Novinarima se ispred zgrade rektorata obratila Valentina Reković, jedna od liderki pomenutog pokreta, koja je rekla da će ova grupacija učestvovazti na izborima:

- Drago nam je da su mnogi imali šta da kažu ovih dana. Postalo nam je jasno da deo opozicije obesmišljava ujedinjenje opozicije. Zato izlazimo na izbore - rekla je Reković.

Ona je istakla da će objaviti imena političara i stranaka koji, iako se formalno zalažu za bojkot, rade u dosluhu sa lokalnim pokretima i organizacijama, kako bi i posle izbora ostali u vlasti.

- Sprečićemo "trojance" da uzmu još jedan mandat - rekla je Reković.

Na konferenciji za medije, Reković je objavila i odluku udruženja "1 od 5 miliona" neće učestovati na narednom protestu, u subotu. Ona je rekla da je na "opoziciji okupljenoj oko Saveza za Srbiju" da na protestu brani ideju bojkota.

Srđan Marković

Youtube Printscreen

Srđan Marković, Foto: Youtube Printscreen

Kako saznaje Alo.rs, jedan od organizatora Udruženja "1 od 5 miliona" Srđan Marković, poznatiji kao Marsovac, podneo je danas ostavku u Predsedništvu tog pokreta jer se ne slaže sa odlukom o izlasku na izbore, napominjući da ostaje pri ideji da se izbori bojkotuju.