Nadežda i Toma Panić
Foto: Alo/Printscreen

Bivši zadrugari Nadežda Biljić i Toma Panić bili su gošći voditeljke Katarine Rogojević u emisiji "Premijera - Vikend specijal", gde su otvorili dušu o borbi koju imaju zbog zdravstvenog stanja njihovog sina Longa. Longo je rođen pred sam početak pandemije i to prevremeno, zbog čega i danas ima posledice.

- Malo kaska u odnosu na generaciju, ali stiže sve. Hiperaktivan je, 24 sata ruši kuću - rekla je Nadežda.

- Nadežda se porodila 12. marta, nakon toga je proglašena pandemija, nismo ga videli 4 meseca. Deca koja su prevremeno rođena, mora vreme da ih ojača. Kako napreduje kod nas je tako što ga mi ne primoravamo na to da on npr. danas mora da nauči da kaže tata i mama. Longiću danas objašnjavamo, on za dva, tri dana ukapira. Mi to sve lagano. Nije baš lagano, sve je to deo procedure životne, ali sa takvom decom treba bez napetosti, bez stresa. Sklonili smo se u manju sredinu, dete se igra u dvorištu slobodno - dodao je Toma.

Nadežda i Toma Panić

Printscreen

 

- I ja sam dete koje je prevremeno rođeno. Ta deca su veliki borci. Mi smo samo tu da se molimo Bogu da sve bude u redu i da mu pružimo veliku ljubav. Moje dete je razmaženo, nema dalje - ispričala je pevačica.

- Zahvaljujemo se Instititu za neonatologiju i Tiršovoj, jako su bili profesionalni - dodao je Panić.

- On se rodio sa kilo i po, sad su mi oči pune suza, jezivo. Nisam smela da ga pipnem tad. Teško mi je bilo kad sam shvatila da ne mogu da ga dojim. Bio je mali, sitan. 16. su me pustili, otišla sam za Valjevo, proglašeno je vanredno stanje. On je bio nezrela beba, nije mu se razvilo to sisanje i gutanje, morao je na sondu. Ja sam dobila dijabetes, nisam mogla da ga dojim - nastavila je Biljićeva.

- Nije mogla da se pomiri sa tim. Dobila je tip I dijabetes - priznao je Toma.

- Kako je meni bilo, to znam samo ja. Ni moja majka, ni moj muž, ni moj otac. Bio je na Institutu za neonatologiju, ja dobila dijabetes, čekam rezultate. Odem kod doktora, sutradan me zovu sa Instituta za neonatologiju, javljaju mi je da on ide u Tiršovu na operaciju, da mu skinu sondu. Ja sam se borila sa šećerom, njega nisam smela da pipnem. To nikad neću zaboraviti. Hvala Bogu, sve je bilo kako treba. Najteže od svega mi je bila ta doktorska odgovornost. Te dijagnoze, to ne daj Bože nikome, svaki put je bilo nešto. Treba pustiti decu, oni će sve sami. Moraju sami da ukapiraju šta je za šta - istakla je Nadežda u emisiji "Premijera - Vikend specijal".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading