Samir Ramović
Foto: Privatna arhiva/Preentscreen

Marko Janjušević Janjuš i Samir Ramović osamili su se kod jezera i razgovarali u okviru Janjuševe emisije "Jedan na jedan sa Janjušem" o Samirovoj bivšoj ženi i deci.

 

- Znaš kako, taj brak je sklopljen iz ljubavi i tu ljubavi nije falilo. Ona mi je podarila dva anđela, proveli smo jako lepe trenutke zajedno o kojima film može da se snimi. U poslednje vreme bilo je i manje lepih stvari, ali o tome ne želim da pričam. Dobio sam blizance, Kana i Kalinu, sina i ćerku i tu smo 2011. sklopili brak, 2015. se izdešavo niz nekih stvari ozbiljnih, životnih problema. Bračni par odma razmišlja o potomstvu, pa su se tu desile neke stvari tipa, prvo smo imali problem oko jednog spontanog, pa vanmaterična trudnoća, pa neke operacije i ostala je mogućnost samo za vantelesnu oplodnju. Prošli smo muke kroz te tri, četiri vantelesne oplodnje. Neko sam ko je imao sreće da živi lep život bez neke muke, i kao dete i u ljubavi.

- Kako se ona zove? - pitao je Janjuš

- Ivana. Ostaje trudna, pa spontani, pa opet trudna, pa problem oko vanmaterične, pa operacija. Splet nesrećnih okolnosti da bi došlo do vantelesnih. Dobili smo decu, to je smisao života - rekao je Samir.

- Znam, voleo bih opet da doživim - rekao je Janjuš.

- Opet nas je strefio život. Sin i ćerka prelepi, sin crna kosa, ćerka plava. Vade prvo sina na porođaju, on crna beba na majku, drugu bebu vade pošto je bio carski rez i svi očekuju isto dete kad skroz plava kosa. Primećujem da je posle nekog vremena teško da se obuzdaju, da te slušaju. Ajde to ideš na priču da su blizanci jer dosta ljudi je rpičalo da je to teško, kao da ideš u rat. U početku je bilo i da obrat epažnju kad neko uđe, pa polako ot počne da se gubi. Dete sedi u dnevnoj sobi, uđe neko nepoznat i reakcija je da dete vidi pa da ima reakciju, a oni u svom svetu. Malo po malo vidimo da nije nešto u redu, opet to su bebe godinu i četiri meseca. Odlučimo da dođemo u Beograd kod stručnjaka i on nam kaže da imaju problem, oštećenje mozga. Mi postavljamo pitanja za 20 godina u napred, on kaže da da ali uz dobar rad kao sa Novakom Đokovićem, moći će da bude radnik auto limar. Doktor to kaže. Onda imamo da je problem u razvoju, da mentalno kasne za generacijom. Autizam je stanje. Mi se maltene sedam godina borimo sa tim, to su ti logopedi, defektolozi, neuropsihijatri. Moram da zahbvalim ocu i majci na finansijskoj pomoći, situacija ovde je takva na Balkanu da se ne vodi mnogo računa o tome jer slabo ko stigne da vodi računa o toj deci na pravi način. Ta deca na zapadu imaju redovne kvalitetne tretmane, u ređenim zemljama imaš i ličnog asistenta - rekao je Samir.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading