Nenad Aleksić Ša
PrintsPink
Nenad Aleksić Ša

PrintsPink

Nenad Aleksić Ša, Foto: PrintsPink

Nasilje u rijaliti programu „Zadruga“ odavno je postalo svakodnevnica, ali poslednjih dana gledaoci sve više svedoče i scenama u kojima rijaliti učesnici svoju agresiju i bes ispoljavaju nad životinjama. Poslednji u nizu koji je to učinio, bio je reper Nenad Aleksić Ša, koji je išutirao nedužne kokoške nakon žučne rasprave sa svojom ljubavnicom Tarom Simov.

U razgovoru za „Alo!“ psiholog Radomir Čolaković objašnjava da je nasilje nad životinjama često znak patologije ličnosti koja se manifestuje u najranijem detinjstvu.

- Ako bismo analizirali biografiju serijskih ubica, mogli bismo da pronađemo da su maltretirali životinje u ranom dobu. Pre svega radi se o poremećenim ličnostima, koji imaju psihopatske elemente. Ovde više nije reč da li se nasilje vrši nad životinjama ili ljudima, radi se o živim bićima - rekao je na početku razgovora za „Alo!“ Čolaković i dodao da je rijaliti učesnicima teško da kontrolišu svoje agresivne impulse.

Nenad Aleksić Ša

PrintsPink

Nenad Aleksić Ša, Foto: PrintsPink

- Ovde imamo primer rijaliti učesnika koji vrši nasilje nad životinjama. Imamo primer umno poremećene osobe, koja živi u zatvorenom prostoru i u takvom ambijentu, smatra da se ponaša normalno - kaže Čolaković i objašnjava o kakvom je tipu ličnosti reč.

- To su patološki tipovi ličnosti koji ne mogu realno da sagledavaju stvari i da normalno procene situaciju. Njihova stanja se vremenom pogoršavaju i teško se leče - kaže naš sagovornik na kraju. Sa druge strane, iz udruženje za zaštitu životinja „Feniks“ oštro su osudili reperov nasilni gest i poručili da životinjama nije mesto u rijalitiju.

Nenad Aleksić Ša

PrintsPink

Nenad Aleksić Ša, Foto: PrintsPink

- Treba izbaciti životinje iz „Zadruge“, jer zadrugari nisu sposobni da se brinu o njima na adekvatan i pravilan način. Po Zakonu o zaštiti životinja sve je to za sankciju. Smatramo da bi produkcija trebala da kazni učesnike za ovakvo ponašanje - završava on.

Komentari (12)

?

14.04.2021 08:08

Ovde imamo primer rijaliti učesnika koji vrši nasilje nad životinjama. Imamo primer umno poremećene osobe, koja živi u zatvorenom prostoru i u takvom ambijentu, smatra da se ponaša normalno - 

?

14.04.2021 08:09

"To su patološki tipovi ličnosti koji ne mogu realno da sagledavaju stvari i da normalno procene situaciju. Njihova stanja se vremenom pogoršavaju i teško se leče"

XXL

14.04.2021 08:42

U stvari psiholog je profesionalno ocenio svrhu reality programa, a to je promovisanje nasilja od patoloških osoba kojima je potrebna stručna pomoć iz oblasti mentalnog zdravlja. Kome i zašto je takav program potreban da se sprovodi i emituje to je već drugo pitanje i ko ostvaruje zaradu na tim osobama koje i po zakonu ne smeju biti exponirane (kao ona učesnica od Niš).

Vlada

14.04.2021 10:11

Po Zakonu o zaštiti životinja sve je to za sankciju. Društvo za zaštitu životinja pod hitno da podnese tužbu i da traži da se životinje odmah zaštite.

Srđan

14.04.2021 10:13

Produkcija da odmah kazni Nenada Ša(rova) za fizičko maltretiranje životinja mesečnim honorarom.

Nada

14.04.2021 11:14

Kada vec svaki dan gledamo umno poremecenu osobu zasto drustvo ne reaguje a posebno Mitrovic ? Pa Sha nije dobio nijednu kaznu do sada ! Drustvo za zastitu zivotinja pod hitno da se oglasi !

ђура

14.04.2021 12:03

Затворити га у кавез за мајмуне код Дрвета мудрости .

Ana

14.04.2021 14:10

Izbacite nasilnika.

Vlada

14.04.2021 15:33

Iz Zadruge u Zatvor.

CHIK

15.04.2021 10:57

@Vlada - psiholog Radomir Čolaković neka da analizu politicara KOJI UNISTAVAJU I BRUKAJU SRBE I SRBIJU ...NEKA KRENE OD MITROVICA -onaj sto je ubio svalerku u Interkontinentalu dok je Ceca u istom hotelu slavila kao satanisti- I ANALIZE ZENE I MUZA KOJI TRUJU SRBIJU I VARAJU JEDNO DRUGOGA

Ne

16.04.2021 01:30

@Vlada - U zatvor vec na lecenje i ludacka kosulja. Ima ih tamo ohoho. Miljana, maja, tara, ana, kristijan, bora, sve agresivci i psihopate. Ne treba biti psiholig pa prepoznati u svima njima zlostavljane u detinjstvu. Kada pogledate onu plasticnu romkinju, kada histerise, vidite njenog tatu, koji postavlja pitanja i trazi odgovore, a potom idu samari. Napravili su taki i ona pateticnu romsku pricu, a zapravo bez zene i majke svom detetu, jurio je sojke po striptiz barovima, a cerku mu prigrlila ulica.

Slika

16.04.2021 01:40

Laznog zivota kreatora zadruge. Spolja sve glamurozno, a unutra jad, cemer, krv, droga. Seca li se neko, da je pasic milica rasturila brak zeljku, njegove paranoje o familijarnom trovanju njega, botoksa i targetiranja ljudi..? Sve su to preselili u rijaliti i sve sto je normalno to se napada, uz pomoc kreatura tzv. novinara. Na njihovom zvanicnom portalu pise glumci miljana kulic i lepi mica. Tamo je i jedno detence, kao deo istog. Nikom nista.