Čorba
YouTube/Printscreen
Čorba

YouTube/Printscreen

Čorba, Foto: YouTube/Printscreen

Iako su na imanju u Šimanovcima tema uglavnom njegove ljubavne afere, te se o tome raspreda nadugo i naširoko, mnogi ne znaju da Milan Janković Čorba zapravo u sebi nosi traume iz detinjstva, o kojima nerado govori.


Moje rodno mesto je Gnjilane, mi smo tamo živeli, moji otac i majka se bave ugostiteljstvom preko 30 godina. Do bombardovanja je moje detinjstvo bilo lepo, ali kada je 1999. godine počeo rat, proterali su nas i zapalili nam restoran – počeo je priču zadrugar, kako prenosi Star.

- Tada smo otišli u Šilovo, to je mesto na području Kosova, nismo tada uopšte napustili Kosovo, samo moj rodni grad. U Šilovu smo napravili kuću i od tada živimo tamo. Bio sam jako mali, imao sam šest godina, ali se svega sećam, imam traumu. Bilo je mnogo straha, te godine kad je počeo rat, čokolada je za nas bila ozbiljan pojam. Imate sve, a ostanete preko noći bez svega. Bilo je momenata kad smo jeli samo hleb, bitno nam je bilo samo da smo siti - dodao je Milan.

- Mnogo prijatelja i poznanika smo izgubili u tom prokletom ratu, nije bilo bitno ništa osim da ste živi. Gnjilane nema veze sa onom slikom od pre, ljudi koji su ostali mnogo bedno žive. Ali volim da odem tamo i obiđem zavičaj. Niko ne priča o 2004. godini, priča se samo o 1999. Ja nikad neću zaboraviti kada je 2004. godine Gnjilane gorelo, sve je bilo u plamenu. Izašao sam iz škole i video kako u daljini gori, otišao sam kući u Šilovo, tada je u našoj kući bilo ni sam ne znam koliko porodica koje su ostale bez svega, svi su bili kod nas – nastavio je prisećanje Janković.

- Moji su posle uzeli kredit, otvorili su restoran i svi smo radili porodično, ali ubrzo nismo imali od čega da vraćamo kredit jer nije bilo ljudi, a samim tim ni posla. Počeli smo burazer i ja nelegalno da radimo, da valjamo travu, bilo je hapšenja i svega. Na kraju sam otišao u Crnu Goru u Herceg Novi da radim kao kuvar. Tamo sam upoznao majku mog sina Despota, dobio dete, međutim, razišli smo se. Otišao sam posle da radim u Švedsku i eto, snašao se nekako - priznao je Čorba.

- Nemam ni 30 godina, a prošao sam mnogo toga u životu, kao da imam 60 – zaključio je zadrugar.

Pročitajte još