Miki Đuričić
Printscreen
Miki Đuričić

Screenshoot Youtube

Miki Đuričić, Foto: Screenshoot Youtube

Koordinatorka sigurne kuće upozorava da nasilje koje nije kažnjeno podstiče i ohrabruje nasilnike da to rade jer su svesni da mogu da prođu bez posledica.

PROČITAJTE JOŠ:

Miki Đuričić

Printscreen

- Tužilaštvo treba i mora da reaguje, jer je reč o nasilju nad ženama, a to je krivično delo. Međutim, praksa je pokazala da se to iz nekog razloga u takvim slučajevima ne dešava ili ja nisam obaveštena o tome, a ukoliko dođe do toga valjda bi o tome trebalo da budemo i obavešteni. Takve stvari moraju da se kažnjavaju! U suprotnom se šalje poruka svim potencijalnim nasilnicima da ako je taj prošao nekažnjeno, proći će i svaki sledeći. Mora da se reaguje! Pogotovo, ako se to dešava u tom nekom javnom prostoru, tim pre, jer ako se ne sankcioniše takvo ponašanje, gledanjem sadržaja u kome se propagira nasilje usvaja se model da je to društveno prihvatljivo - rekla je Vesna Stanojević, koordinatorka sigurne kuće i istakla:

suzana i miki

Screenshoot Youtube

suzana i miki, Foto: Screenshoot Youtube

Iz do sada sudske prakse za slična dela, Đuričić bi za nasilničko ponašanje mogao da bude osuđen do godinu dana zatvora, uslovnu kaznu zatvora, društveno korisan rad u nekom od javnih preduzeća ili novčanom kaznom.

PREPORUČUJEMO I:

Miki, Nadežda

Screenshoot Youtube

 

Komentari (1)

Mile sumadimac

12.06.2019 18:54

Ovog idijota iz kupinova treba osuditi na 5 godina zatvora pa kad je ovoliko nasilan pred miljonskim gledaocima sta bi radio da je kod svoje kuce gde niko nevidi 5 godina za ovog olosa nema uslovno