Dejvid Džejson
profimedia
Ser Dejvid Džejson, Del boj iz serije

Profimedia

Ser Dejvid Džejson, Del boj iz serije , Foto: Profimedia

Legendarni glumac Dejvid Džejson rođen je u siromašnoj radničkoj porodici. Otac mu je bio prodavač ribe, a majka spremačica. Njegova majka je trebalo da rodi blizance, ali on je preživeo, njegov brat nažalost nije.

Karijera mu je započela davne 1964. godine, a prvih 6 godina glumio je u dečjim emisijama i radio kao TV voditelj za decu.

Nakon mnogih sporednih i epizodnih uloga, Djevid je dobio ulogu u kultnoj seriji. Komedija "Mućke", u kojoj je David igrao Del Boj Trotera postala je njegova uloga života po kojoj će ostati večno upamćen.

Iako nikada nije uspeo da ostvari veliki supeh na filmu Dejvid je najveću čast doživeo kada ga je kraljica Elizabeta proglasila vitezom Velike Britanije zbog doprinosa umetnosti i kulturi te zemlje.

Dejvid Džejson, Del Boj, Mućke

Profimedia

Dejvid Džejson, Del Boj, Mućke, Foto: Profimedia

Dejvid je godinama uživao u ljubavi sa svojom partnerkom, glumicom Mejfeni Talog. Jednoga dana njoj je dijagnostikovan rak dojke, a glumac ju je punih 18 godina negovao sve dok nije izgubila borbu s opakom bolešću 1995. godine.

Posle njene smrti odlučio je da osnuje dobrotvornu firmu za decu obolelu od raka. Zbog gubitka svoje partnerke Dejvid je zahtevao i da njegov lik detektiva Frosta u seriji izgubi suprugu. Nije želeo da glumi da je u braku ili vezi s drugom ženom dok je udovac.

PROČITAJTE JOŠ:

Ipak, slavni Del Boj je našao je novu ljubav. U 61. godini postao je otac. Njegova devojka, dvadeset godina mlađa Gil Hinčklif dobila je sa njim devojčicu. Džejson se četiri godine nakon rođenja čerke oženio u 66 godini.

Mnogi su komentarisali kako je ovaj glumac kasno postigao veliki profesionalni uspeh, kasno je postao otac i kasno se oženio. Ipak, u svemu je uspeo.

Bila je mis Jugoslavije, udala se za crnogorskog muzičara, a onda je iznenada umrla!

AUTOR: Alo.rs/I. M. DATUM I VREME: 25.08.2019. 11:39 - 25.08.2019. 12:49 Odjednom... Nadežda Banović , Foto: printscreen Nadežda Banović je bila mis Jugoslavije ali i zvezda Bajaginog spota "Tišina". ZAJEDNO UŽIVAJU NA ZANZIBARU! Lidija Vukićević našla dečka u 57. godini! Čuvena Lilika priznala sve!

BONUS VIDEO:

Jedna je od NAJBOGATIJIH ŽENA sveta, a nekada je umesto haljina nosila džakove za krompir!