Veštica iz Blera
Profimedia
Veštica iz Blera

Profimedia

Veštica iz Blera, Foto: Profimedia

Svojom uverljivom pričom i amaterskom kamerom film "Veštica iz Blera" je mnoge ljude uverio da je istinit i zbog toga se izdvojio od ostalih filmova, a sa svojim malim ulaganjima je uspeo da zaradi milione.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Naime, u film je uloženo manje od 25.000 dolara, a zaradili su 240 miliona dolara i tako je postao jedan od najuspešnijih filmova ikada. Trebalo im je samo 8 dana da se snimi ceo film.

Eduardo Sančez i Danijel Mirik poslali su tri glumca u šumu da improvizuju nekakav filmski zaplet. Za takav koncept do tada niko nikada ranije nije ni čuo i svakako nije bilo jednostavno da se izvede.

Oni su napisali su prvi nacrt za film još 1993. godine, a scenario su napravili poput skice. Plan je bio da dijalog bude improvizovan od strane glumaca kako bi priča izgledala kao prava.

Veštica iz Blera

Profimedia

Veštica iz Blera, Foto: Profimedia

Audicija je bila neuobičajena, a oglas je glasio: "Improvizovani film koji se snima u šumi! Biće pakao i većina vas koji čitaju ovo verovatno ne bi treala doći."

Kako bi testirali improvizaciju kandidata, čim bi potencijalni glumac došao na audiciju, direktori bi ih odmah pitali:

"Bili ste u zatvoru poslednjih 9 godina. Mi smo u odboru za uslovno puštanje. Zašto treba da vas pusti mo na slobodu?"

Ukoliko bi glumac oklevao sa odgovorom čak i na momenat, direktori bi prekinuli audiciju.

Veštica iz Blera

Profimedia

Veštica iz Blera, Foto: Profimedia

Mnogi su mislili da su ovi glumci zaista mrtvi, pa je čak i na jednom internet sajtu pisalo da su nestali. Majka glumice Heder Donahju je dobijala na hiljade pisama podrške jer su mislili da je njena ćerka mrtva ili nestala.

Veštica iz Blera

Profimedia

Veštica iz Blera, Foto: Profimedia

Glumcima nisu menjana imena, pa se i u filmu zovu isto. Glavni glumci su, dok su snimali film, mislili da je legenda o veštici iz Blera istinita, a tek kada je film izašao saznali su da je cela mitologija oko tog filma ustvari izmišljena.

Direktori filma su sa glumcima komunicirali preko toki-vokija kako se glumci ne bi izgubili u šumi u kojoj je film sniman, ali su se ipak izgubili tri puta.

Čak su i oskudevali u hrani, jer su producenti hteli da oni jedu manje kako bi razvili tenziju i dramu između njih. Koristi su navigaciju kako bi pronašli svoje instrukcije za određeni dan, a tako su pronalazili i sanduke sa mlekom kao i tri mala plastična kanistera. Svaki kanister je sadržao priče za po jednog glumca i instrukcije šta treba da rade, dok su dijalog morali sami da imroviziju.

Veštica iz Blera

Screenshot Youtube

Veštica iz Blera, Foto: Screenshot Youtube

Kamera kojom su glumci snimali film je po završetku vraćena i čak su dobili nazad novac.

Reakcija u filmu kada su glumci otkrili da su celog dana šetali i da su na kraju završili na istom mestu je realna. Iznervirali su se jer su ceo dan šetali ni za šta.

 

Glumci su imali svoju šifru - svaki put kada bi hteli da pričaju izvan lika ili kada bi hteli pauzu rekli bi "tako".

U sceni kada glumci sede u šatoru i on odjednom počne da se ljulja, glumci su se uplašili, a ta reakcija je realna i nije bila u scenariju. Direktor filma je ljuljao šator.

Takođe, zvukovi dece koji se čuju u filmu je za glumca Majkla bila najstrašnija scena i zato je izleteo iz šatora. Zvukovi dece su snimljeni u kući direktorove majke i puštani su pomoću zvučnika koji su bili postavljeni u šumi.

Veštica iz Blera

Profimedia

Veštica iz Blera, Foto: Profimedia

Glumci su po želji direktora morali da intervjuišu građane o legendi o veštici iz Blera. Međutim, ono što nisu znali je to da su građani zapravo bili "ubačeni" od strane direktora, pa je njihova priča o legendi bila zaista uverljiva.

Heter je rekla da je finalna scena bila toliko strašna da je nakon nje dugo plakala. Zube koje je Heder našla pri kraju filma su navodno pripadali Džošu. Međutim, to zapravo i jesu bili njegovi zubi jer ih je direktor nabavio od njegovog zubara. 

Veštica iz Blera

Profimedia

Veštica iz Blera, Foto: Profimedia

Pogledajte BONUS video:

Jedna je od NAJBOGATIJIH ŽENA sveta, a nekada je umesto haljina nosila džakove za krompir!