Bar Rafaeli
printscreen
Bar Rafaeli

printscreen

Bar Rafaeli, Foto: printscreen

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

 

Bar Rafaeli (33) je svetski poznata manekenka iz Izraela koja će voditi ovogodišnju Evroviziju u Tel Avivu koja koja će se održati 14. maja (prvo polufinalno veče), a finale je zakazano za 18. maj.

Kako pišu strani mediji ona svojoj državi mora da plati oko dva miliona evra neplaćenog poreza. Osim toga, izraelsko ministarstvo pravde objavilo je i da je troškovi suda koštaju 30.000 evra. Rafaeli je optužena za ujtau poreza, odnosno da nije baš u potpunosti Izraelu prijavila svoje milionske zarade iz inostranstva.

Bar Rafaeli

Profimedia

Bar Rafaeli, Foto: Profimedia

Iako je izjavila da u spornom razdoblju 2009. koje stoji u tužbi većinu vremena nije boravila u Izraelu, sud je presudio drugačije. Navodno je plaćala vrlo nisku najamninu za svoj skupoceni stan u Tel Avivu, a luksuzni automobil je dobila za svoj promo rad.

Poreska uprava je priložila dokumenta o neplaćanju poreza, ali je ona pred sudom otkrila da je tokom 2009. bila sa glumcem Leonardom Dikapriom(44) sa kojim je živela.

- Bili smo u ozbiljnoj vezi i tada nisam bila stanovnik Izraela. Ne moram da plaćam izraelski porez ako novac zarađujem u drugoj zemlji - rekla je Refaeli.

U ceo slučaj upleteni su i njeni roditelji koji su, takođe, optuženi za "pranje novca". Njeni advokati najavili su tužbu Vrhovnom sudu, a optužnica protiv roditelja još nije podignuta.

Bar Rafaeli

Profimedia

Bar Rafaeli, Foto: Profimedia

Sudija je dodao i da manekenka nikada nije dostavila realne dokaze da je prekinula sve veze sa svojom zemljom, a da je tokom tih godina imala porodične, finansijske, ali i društvene veze u Izrelu bez obzira na vezu sa Leonardom Dikaprijom. sudija je istakao i da glumac nikada nije ni svedočio niti potvrdio njenu odbranu.

U optužnici stoji da je Rafaeli uzela skoro pet miliona evra za tri godine. Poreskoj upravi u Izraelu govorila je da živi u Americi, a upravi u Americi da stanuje u Izraelu.

Manekenka je, kako prenose strani mediji, od zarađenog novca kupovala stanove u Izraelu. Osim toga, u optužni stoji da je primala i skupocene poklone u zamenu za reklamiranje firmi i organizacija.

Bar Rafaeli

Printscreen

Bar Rafaeli, Foto: Printscreen