Princeza Jelisaveta
Oliver Bunić
Princeza Jelisaveta

Oliver Bunić

Princeza Jelisaveta, Foto: Oliver Bunić

Njena majka Katarina Oksenberg iznela je nove detalje o kultu koji je, kako kaže, njenoj ćerki isprao mozak.

- Zbog svoje ljubaznosti i dobrote ona je lak plen. Mislim da je moja ćerka u opasnosti, zapravo znam to, osećam. Verujem da je vođa kulta Kit Rejnijer opasni psihopata i da je potrebno zaustaviti ovu organizaciju - ispričala je Katarina Oksenberg za “Dejli mejl“ i objasnila je da smatra da je i cela porodica u opasnosti.

- Kada ulaze u sektu potrebno je da iznesu neke činjenice o sebi ili porodici koje bi mogle da im naštete kasnije ako prekrše svoju datu reč - priča potreseno za ovaj britanski portal ćerka princeze Jelisavete Karađorđević.

Katarina Oksenberg nagađa da vođa kulta ima seks sa svim članicama, koje izgladnjuje kako bi mu se dopale.

Ona je od žene koja je napustila sektu saznala da je njena ćerka Indija deo organizacije unutar samog kulta.

- Ta organizacija se naziva DOS (Dominantan nad robom, prim. prev.). Gospodar ima šest robova oko sebe i oni moraju da regrutuju te robove, ako to ne učine, gospodar će ih kazniti - ispričala je Katarina za “Dejli mejl“.

Podsećamo, Katarina je priznala da je ona predložila Indiji 2011. da se prijavi na časove u grupu „Nxivm“, koja navodno pomaže ljudima da se osećaju bolje i koja radi na samopouzdanju mladih. Kako je pre nekoliko dana rekla, odmah je na početku primetila da je grupa „čudna i jeziva“. Indija se preselila u Njujork kako bi bila bliže članovima kulta, a majka se sada bori za nju.

Katarina je u ranijem intervjuu pričala da je bila šokirana kada je videla da je njena ćerka drastično smršala, ali i da je kosa počela da joj opada.

Kako “Dejli mejl“ piše, “Nxivm“ nema sledbenike već robove koji su primorani da u organizam unose svega 500-800 kalorija dnevno i to kako bi dostigli idealnu figuru koju zahteva vođa Kit Rejnijer.

- Mogu samo da zamislim da je razlog tome taj što Rejnijer voli žene takve građe. Izgleda da on ima seks sa svima njima - nagađa Katarina Oksenberg, a prenosi britanski portal.

Indija Oksenberg

print screen/Instagram

Indija Oksenberg, Foto: print screen/Instagram

Ona je objasnila kako je izgledao jedan od poslednjih razgovora sa ćerkom:

- Rekla sam joj: “Da li znaš da su ti isprali mozak“, a ona je uzvratila: “Ne, nisu“, i to veče je otišla avionom.

“Njujork tajms“ je pre nekoliko dana objavio ispovest članice grupe koja je rekla da je prilikom inicijacije u sektu bila žigosana i da su joj na kožu iznad zadnjice urezani inicijali vođe grupe.

Katarina Oksenberg je za “Dejli mejl“ otkrila svoja saznanja o inicijaciji:

- Dovode ih gole sa povezom preko očiju, a onda ih teraju da vreli žig drže na telu i po pola sata dok se prostorijom ori vrisak. Čin žigosanja se nastavlja i kada vrištanje utihne. Ne vidim razliku između onog što prolaze i neke vrste terorističkog okruženja.

S druge strane, Indija je na svom Fejsbuku navela da se oseća sjajno i da nikada ne bi sebe ili ljude koje voli stavila u bilo kakvu opasnu sitauciju. Ipak, njena majka, kako ističe britanski portal, ne veruje u to.

A Indijina baka, princeza Jelisaveta Karađorđević, za “Blic“ je istakla svoju zabrinutost.

- U šoku sam otkako sam pročitala na internetu priču. Ne mogu ništa da vam potvrdim jer još uvek ne znam o čemu se tačno radi. Katarina je zabrinuta, svi smo. Čula se ona sa Indijom, često pišu jedna drugoj. Indija se ponaša kao da je sve u najboljem redu. One su veoma bliske. Ali opet vam kažem, kad budemo znali šta je prava istina, ja ću vam sve ispričati - poručila je princeza Jelisaveta Karađorđević.

Iako nikada nije bilo dokaza, više članova je navodno izvršilo samoubistvo pot uticajem kulta. U priči koju je objavio “Artvojs“, Đinu Hačinson je silovao Kit Rejnijer kada joj je bilo samo 15 godina, da bi kasnije izvršila samoubistvo.

Kit Rejnijer (57) već dugo privlači pažnju. Bivši članovi su ga opisali kao čoveka koji je manipulisao svojim pristalicama, imao seks s njima i prisiljavao žene na različite stvari.

 Pročitajte i:

Komentari (2)

Njenja

29.10.2017 10:26

Trebalo je na vreme brinuti o toj devojci. Prepustena sebi, obasuta novcem-nije joj bilo tesko da zaluta na stranputicu. Daj boze da nije kasno, a porodicu treba da je sramota sto su dozvolili da do ovoga dodje! I sto sada kukaju!

Jm

30.10.2017 09:58

@Njenja - Srpska princeza, po imenu Indija...