Kanje Vest
Shutterstock
Kanje Vest

Shutterstock

Kanje Vest, Foto: Shutterstock

Rijaliti zvezda Kim Kardašijan podnela je zahtev za razvod braka od Kanjea Vesta, a već nedeljama unazad traju pregovori oko starateljstva. Kanje je nakon više od mesec dana odgovorio na brakorazvodne zahteve koje je Kim iznela 19. februara ove godine, a ono što reper traži od suda jeste zajedničko starateljstvo nad njihovo četvoro dece koje su dobili u braku.

Kako „TMZ“ piše, Vest zahteva zajedničko pravno i fizičko starateljstvo nad decom, te se može zaključiti da se Kanjeovi prohtevi ne razlikuju od onoga što Kim želi.

Prema pisanjima stranih medija, Kim će verovatno biti primarni staratelj njihovoj deci, ali se ističe da će Kanje moći da ih viđa kada god to poželi.

Prema pisanjima magazina Forbs i Kanje i Kim važe za milijardere, te nijedno od njih neće tražiti dodatnu novčanu odštetku, a pravne troškove će oboje snositi podjednako. Pre nego što su vezu ozvaničili brakom, Kanje i Kim potpisali su predbračni ugovor koji i te kako utiče na način na koji će podeliti svoju pozamašnu imovinu.

Kim Kardašijan i Kanje Vest

EPA/Michael Nelson

Kim Kardašijan i Kanje Vest, Foto: EPA/Michael Nelson

Kako prenosi „TMZ“, Kim će zbog brige o deci ostati vlasnica njihove porodične kuće u elitnoj četvrti Hidden Hills u Los Anđelesu.

Podsetimo, Kim je podnela papire za razvod 19. februara, a izvori bliski paru tada su tvrdili kako Kim i Kanje mesecima ne provode vreme kao porodica, niti komuniciraju. Bilo je spekulacija da Vest otežava razvod i da ne želi da preda papire, smatrajući da će se njegova još uvek zakonita supruga predomisliti. Mnogi sumnjaju da je izvesna rasprava iz decembra 2020. godine bila „kap koja je prelila čašu”.

Kim i Kanje su tokom prošlog leta imali velike turbulencije u braku. Naime, on je tvrdio da je Kim želela da abortira njihovo dete, a potom je Kardašijanka otvorenim pismom javnosti otkrila da Kanje pati od bipolarnog poremećaja.

– Kao što mnogi od vas znaju, Kanje ima bipolarni poremećaj. Svako ko boluje od ove bolesti ili se njegova voljena osoba pati, zna koliko je to bolno i komplikovano razumeti. Nikada nisam javno govorila kako se odrazilo na nas kod kuće jer ja veoma štitim našu decu i Kanje ima pravo na privatnost kada je u pitannju njegovo zdravlje. Ali danas se osećam kao bi trebalo da to komentarišem zbog stigme i zablude o mentalnom zdravlju. Oni koji razumeju mentalne poremećaje ili čak komplusivno ponašanje znaju da je porodica nemoćna ukoliko član nije maloletnik – napisala je Kardašijanka tada.