Šon Pen i Šarliz Teron
Profimedia
Šon Pen i Šarliz Teron

Profimedia

Šon Pen i Šarliz Teron, Foto: Profimedia

Puni sutra 43 godine. Asocijacije na nju su teško detinjstvo u Južnoj Africi, glumačka i manekenska karijera, svetska slava. Znate li ko je u pitanju?

Zvezda je Šarliz Teron. Odrasla je u u mestu Benini u južnoafričkoj provinciji Transval. Kada je imala 15 godina, majka je ubila njenog oca. Ubistvu su prethodile godine fizičkog i psihičkog nasilja kojem je bila izložena glumičina mama. Sud je presudio da se radilo o samoodbrani.

Šarliz se nakon toga preselila u Milano gde je počela da se bavi modelingom. Otišla je zatim u Njujork i pohađala časove baleta. Zbog povrede kolena morala je da odustane od igre, i jedva je preživljavala. Hranu je pronalazila u kontejnerima. Majka joj je slala koliko je imala noca, a jednom prilikom, dok je odlazila po "pošiljku", primetio ju je agent za talente.

Počela je njena blistava glumačka karijera. " Deca kukuruza 3: Gradska žetva", "Đavolji advokat", " Slatki novembar" pretvorili su je u svetsku zvezdu i u seks simbol. Istovremeno je postala i modna ikona.

Šarliz Teron

Profimedia.rs

Šarliz Teron, Foto: Profimedia.rs

Bila je spremna na velike transformacije, za ulogu u filmu "Monstrum" 2003. nagrađena je Oskarom za najbolju ulogu.

Šarliz je veoma posvećena humanitarnom radu. Mama je dvoje dece, usvojila je devojčicu August i dečaka Džeksona. Zabavljala se sa Stivenom Dženkinsom, Stjuartom Taunsendom. Veza sa Šonom Penom je mnogo obećavala, ali nije potrajala.