Dženifer Aniston
Epa/YOAN VALAT
Dženifer Aniston

EPA/YOAN VALAT

Foto: EPA/YOAN VALAT

Još otkako se pojavila u ulozi Rejčel Grin u seriji “Prijatelji” 1994. godine, Dženifer Aniston je postala prepoznatljivo ime. Ona ima mnoštvo obožavalaca, ali čak ni oni ne znaju sve o njoj. Počevši od raznih poslova koje je radila pre nego što je postala uspešna glumica, pa sve do grupnog medenog meseca na koji je išla sa bliskim prijateljima, predstavljamo vam stvari koje niste znali o Dženifer.

Oba njena roditelja bili su glumci, ali je nisu podržali kada je i ona odlučila da se bavi istim poslom

Njen otac Džon Aniston glumio je u "Danima naših života", a njena majka, Nensi Dou, glumila je u serijama 1960-ih, poput “Bevrli Hilbilis” i “Divlji, divlji zapad”.

Ipak, oni nisu podržali odluku svoje ćerke da se bavi glumom. Anistonova je 2015. godine rekla da su njeni roditelji su bili prilično strogi kada je reč o vremenu koje je provodila ispred televizora i da je zavolela pozorište odrastajući u Njujorku.

Ona je rekla i kako je otac samo molio da ne ode u filmsku industriju, govoreći joj da je izuzetno teško kada te odbijaju i da joj je savetovao da postane advokat.

- To je bila moja jedina pobuna. Nadala sam se da ću uspeti i tako mu dokazati da nije u pravu – zaključila je Dženifer.

Radila je razne poslove pre nego što je dospela do glume

Nakon što je imala nekoliko uloga u muzičkom pozorištu u srednjoj školi, Anistonova je nastavila da ide na audicije i u Njujorku i u Los Anđelesu, dok je radila neke manje glamurozne poslove.

- Najteži posao koji sam ikada radila bio je posao kurira na biciklu u Njujork Sitiju. Imala sam 19 godina – priznala je Džen.

Dodala je i kako joj je najgori dan na poslu bio kada je biciklom uletela kroz otvorena vrata automobila.

Dženifer Aniston

Profimedia

Foto: Profimedia

- Jednostavno sam veoma nekoordinisana i izuzetno nespretna. Nikada nije trebalo da mi dozvole da budem na biciklu – dodala je.

Na tom poslu izdržala je samo dva dana.

- Zaista je bilo pogrešno staviti me na bicikl u Njujork Sitiju, među taksi vozilila – priznaje ona.

U to vreme dostavljala je i sladoled i radila kao konobarica. Kada se, konačno, preselila u Holivud, “prodala je dušu” da bi se zaposlila kao operater u telemarketu, pre nego što je počela da dobija uloge.

Dženifer Aniston 0479265007

Profimedia

Foto: Profimedia

Kaže da je u srednjoj školi izgledala kao gotičarka

Ona je danas jedna od vodećih glumica Holivuda, ali dok je išla u srednju školu, sve je bilo malo drugačije.

- Srednja škola je bila tragična. Za one koji nisu dobro informisani, moram da kažem da sam eksperimentisala. To su bile osamdesete i izgledala sam kao gotska noćna mora. Nisam težila ka tome da budem najlepša. Više sam bila u fazonu “kako bih mogla da budem najbuntovnije neprivlačna” – priznaje Enistonova.

Bila je u 4 serije pre "Prijatelja"

Nekoliko obožavalaca je shvatilo da je Džen bila u četiri kratka sitkoma pre nego što je dobila ulogu čuvene Rejčel Grin.

U 21. godini glumila je pored zvezde serije “Štreberi” Majim Bialik u seriji “Moloj”, pa u seriji “Feris Buler”, neuspešnoj adaptaciji filma “Slobodan dan Ferisa Bulera” 1990. godine, u skeč komediji “Na ivici” 1992. godine i u komediji “Kroz blato” 1994. godine, pre nego što je dobila ulogu Rejčel Grin.

- Samo sam imala taj osećaj u stomaku da će se nekako, nešto dogoditi, samo sam morala biti strpljiva – rekla je Dženifer u jednom intervjuu.

Dženifer Aniston

Profimedia

Foto: Profimedia

Adam Sendler je otkrio da je Enistonova odbila da glumi u “Uživo subotom uveče” kako bi glumila u "Prijateljima"

Enistonova je rano pokazala svoju komičnu stranu i malo je falilo da glumi u popularnoj skeč seriji. Ipak, 2011. godine, dugogodišnju glumac ove serije Adam Sendler priznao je gostujući kod Opre da je Dženifer odbila ulogu u ovoj seriji kako bi glumila u "Prijateljima".

- Sećam se da sam bio na 9. spratu, gde se nalazi kancelarija Lorna Majklsa i video sam Džen kako dolazi. Pomislio sam “O, moj Bože, to je Enistonova. Da li će ona biti u našoj seriji?” - rekao je Sendler.

Dženifer je priznala da u “Uživo subotom uveče” nisu bili srećni zbog njene odluke.

- Mislili su da pravim veliku grešku – rekla je.

Neko drugi je razmatran za ulogu Rejčel Grin

Teško je zamisliti bilo koga drugog kao Rejčel Grin, ali Dženifer je jednom magazinu otkrila da je umalo zamenila uloge sa Kortni Koks.

- Oni su hteli da Kortni glumi Rejčel. Ne znajući šta želi ona druga, ja sam htela da glumim Rejčel, a ona je želela da glumi Moniku. Ispalo je savršeno – rekla je Džen.

Dženifer Aniston

Profimedia

Foto: Profimedia

Mrzela je svoju popularnu frizuru

Tokom 1990-ih, žene širom sveta su želele da kopiraju “Rejčel frizuru”, koju je Enistonova imala tokom prvih epizoda serije. Ipak, iako je njena kosa mnogima bila inspiracija, čini se da Dženifer nije veliki fan svoje najpopularnije frizure.

Ona od tada radi sa stilistom Krisom Mekmilanom, a 2011. godine rekla je:

- Volim Krisa, ali istovremeno, on me i uništio jer je smislio tu prokletu Rejčel frizuru, koja mi nije baš najbolje stajala. Kako mogu to da kažem? Mislim da je to najgora frizura koju sam ikada videla.

Serija Prijatelji

Print screen/YT

Foto: Print screen/YT

Stidi se svoje prve uloge

Danas je ona kraljica romantičnih komedija, a oprobala se i u drugim žanrovima, uključujući i dramu. Ipak, njena prva uloga bila je u hororu “Leprikon”. Ona je, 2014. godine, gostovala u emisiji “Šou Grejema Nortona”, a Norton je tom prilikom pitao da li je u skorije vreme pogledala taj film. Ona je odgovorila:

- Zapravo, to je bio zastrašujući moment kada smo Džastin (njen bivši muž) i ja tek počeli da se zabavljamo. Listao je kanale i naleteo na to. I tako smo proveli naredna dva sata, a ja sam bila uglavnom posramljena.

Dženifer Aniston kao Rejčel Grin

Jutjub printskrin

Foto: Jutjub printskrin

Dženifer je nastupila u nekoliko muzičkih spotova

Dženifer Eniston možete videti u tri različita spota: “Walls (Circus)” (“Zidovi (Cirkus”) pesme koju su izveli Tom Peti i “Heartbreakers” 1996. godine; “I Want To Be In Love” (“Želim da budem zaljubljena”) iz 2001. godine, koju izvodi Melisa Eteridž i, naravno, “I’ll Be There For You” (“Biću tu za tebe”), pesmi koju izvodi grupa “Rembrandts” i snimljena je za uvodnu špicu serije “Prijatelji”.

Godine 2015. priznala je da ima disleksiju

Enistonova je priznala da je uvek vodila borbu sa obrazovanjem i učenjem, sve dok joj, u ranim 20-im godinama, nije dijagnostikovana disleksija (poremećaj čitanja ili razumevanja pročitanog).

- Mislila sam da nisam pametna. Jednostavno, ništa nisam mogla da zapamtim. Sadato znam i osećam se kao da su sve moje traume iz detinjstva nestale, kao i sve moje tragedije i drame – rekla je Dženifer o tome.

Kao nadoknadu za svoje brige, kaže da se fokusirala na to da zasmejava ljude kad je bila u školi.

Dženifer Aniston

Profimedia

Foto: Profimedia

Traumatično iskustvo iz detinjstva dovelo je do toga da ima strah od vode kao odrasla

Tokom snimanja njenog filma “Torta” iz 2015. godine, Enistonova je priznala da joj je bilo veoma teško da snima scene plivanja jer ima ogroman strah od toga da bude pod vodom.

- Zaista imam ogroman strah od toga da budem pod vodom. Bila sam dete i vozila sam tricikl oko bazena, tricikl je upao u vodu, a ja ga nisam pustila, pa je moj brat pokušao da mi pomogne. Zato ne mogu da idem pod vodu i niko mi ne veruje u to. Ja zaista ne mogu – objasnila je.

Njen Medeni mesec sa Džastinom Teruom bio je grupno putovanje sa bliskim prijateljima

Umesto da odu na tradicionalni medeni mesec nakon svog venčanja, 2015. godine, Dženifer i njen tadašnji muž, Džastin Teru proslavili su venčanje tako što su svoje bliske prijatelje poveli sa sobom na putovanje. Oni su pozvali poznate prijatelje kao što su: Čelsi Hendler, Džejson Bejtman i Kortni Koks u odmaralište “Četiri godišnja doba” na Bora Bori.

Teru je o tom putovanju rekao:

- Imao sam fantastičan medeni mesec. Razmišljali smo o tome, mogli smo da imamo normalan medeni mesec ili smo mogli da idemo sa nekima od prijatelja, zabavimo se i opustimo. Bilo je zaista posebno i prelepo.

Dženifer Aniston i Džastin Teru

Profimedia

foto: Profimedia

Otvoreno je govorila o tome koliko je terapija važna u njenom životu

Dok je promovisala svoj film “Knedlica” 2018. godine, Dženifer je rekla kako joj je buran odnos sa njenom pokojnom majkom pomogao da se uživi u ulogu u ovom filmu.

- Vrlo sam srećna što sam prošla kroz to bez ikakvih emocionalnih ožiljaka. Išla sam na terapije godinama – priznala je Džen.

Ona je i 2015. godine priznala da je njena voljena terapeutkinja iznenada preminula tokom njenog razvoda od Breda Pita rekavši:

- Ali naučila sam tako mnogo tokom 4 godine koliko sam radila sa njom i kada je umrla, pomislila sam: “Vau, sve o čemu smo pričale omogućilo mi je da budem veoma smirena po pitanju svega ovoga”. Naravno, bilo je momenata normalnih za ljude, ali zaista sam bila šokantno ok.

Dženifer Aniston

Printscreen

Foto: Printscreen