Džoni Dep
Shutterstock

Najveći skandal i holivudska “smrt” Džonija Depa, biće ekranizovani u čak tri različita dokumentarca, nakon što je izgubio mogućnost da uloži žalbu Višem sudu u Velikoj Britaniji u procesu sa bivšom suprugom Amber Herd.

Njegova karijera krenula je nizbrdo odmah nakon ovog događaja, odnosno kada je izgubio tužbe za klevetu protiv Amber i britanskog tabloida “The Sun” koji su ga optužili za nasilje nad ženama.

– Gledanje dokumentaraca će biti posebno mukotrpno Depu koji bi najradije da se cela ova priča završi i zaboravi – rekao je izvor za strane medije, a prenosi Daily Mail.

– Ali priča o tome kako je multimilioneru, koji je bio zlatni dečko Holivuda, postao glavni akter svoje vlastite propasti previše je senzacionalna tema da se ne istraži – dodao je izvor.

Džoni Dep

Shutterstock

Džoni Dep, Foto: Shutterstock

Tvrdi se da se predstojeće emisije trenutno snimaju u SAD-u i Velikoj Britaniji, za čiju je produkciju zadužena kompanija Optomen, a koja sa ITV-om (britanskim kanalom) radi na programu “Dep vs Herd” još od prošlog leta.

Glumac je morao da plati 628.000 funti, odnosno 861.000 dolara pravne troškove, ali se sada ponovo sudi. Varner Bros je otpustio Depa sa snimanja “Fantastičnih zveri”, a Dizni iz “Pirata s Kariba”.

Depov predstojeći američki postupak za klevetu protiv Amber nedavno je odložen do aprila 2022. godine, a koštaće čak 35 miliona funti (50 miliona američkih dolara). Advokati holivudske zvezde zatražili su od dvojice sudija Apelacionog suda da mu daju dozvolu da ospori presudu, s ciljem poništavanja njenih nalaza i određivanja drugog suđenja. Tvrdili su da sudija u Džonijevom početnom suđenju za klevetu nije činjenično razmotrio sve navode o nasilju nad njim i da je imao „sveže dokaze“ koje je njegova bivša supruga iznela, lažući o tome da je dala celokupnu nagodbu za razvod od 5,5 miliona funti u dobrotvorne svrhe.