Ovako je legendarni Šon Koneri govorio o Kosovu i Srbiji

Slavni glumac preminuo je danas u 90. godini.

Šon Koneri
Šon Koneri, Foto: EPA/Marcus Brandt

Čuveni Šon Koneri se tokom života zalagao za mnoge probleme koji su ga zanimali. Džejms Bond je dobijao mnoge pretnje smrću zbog svojih komentara o Srbiji i Kosovu.

“Ne shvatam zašto je Kosovo poseban slučaj. Kako to oni mogu biti nezavisni, a mnogi drugi ne mogu. Zašto onda Škotska ne može da se odvoji od Velike Britanije?! Kosovo mora ostati u Srbiji. Sve je ovo licemerno”, rekao je Koneri na jednoj konferenciji za novinare.

Slavni glumac preminuo je danas u 90. godini. 

Šon Koneri je igrao u ukupno sedam filmova o Džejmsu Bondu. Pored njih glumio je i u filmovima "Nesalomivi", "Ime ruže", "Lov na Crveni oktobar", "Indijana Džouns" i mnogim drugim. Godine 2000. Koneri je dobio titulu viteza.

Nagrađen je Oskarom kao najbolji sporedni glumac u filmu Nesalomivi, 1987. godine, Zlatnim globusom kao najbolji sporedni glumac u filmu Nesalomivi, 1988. godine, kao i BAFTA nagradom kao najbolji glavni glumac u filmu Ime ruže, 1986. godine.

Ženio se dva puta, a povukao se sa filma u aprilu 2011. Viđen je na US openu 2012. gde je davao podršku škotskom teniseru Endiju Mareju u finalu protiv srpskog tenisera Novaka Đokovića.

Povezane vesti

 • Korisnik: Boba NS
  01/11/2020 - 13:45
  Sjajan glumac. O kosovu ne bi trosio reci da nije bio pobornik odcepljenja Skotske
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi