Harvi Vajnstajn
Printcreen/Youtube
Harvi Vajnstajn

Printcreen/Youtube

Harvi Vajnstajn, Foto: Printcreen/Youtube

Američki sudija Mari Valrat je odobrila odštetu od 17 miliona dolara, koje kompanija Harvija Vajnstajna treba da plati žrtvama seksualnog uznemiravanja i silovanja koje je počinio slavni producent, kojeg sada zovu "holivudski predator". Naime,"The Weinstein Company" će izdvojiti novac i proslediti Harvijevim žrtvama. Advokat pomenute kompanije je potvrdio priču i u ponedeljak rekao:

- Istina je da je sudija na ročištu odobrila plan nagodbe - rekao je advokat Pol Zumbro.

On je dodao da su "zadovoljni presudom sudije Valrat, a posebno s obzirom na to da sada postoji mehanizam koji omogućava žrtvama da primaju novčanu nadoknadu za vreme trajanja parnice".

- Sudija je odobrio plan odštete za žrtve seksualnog nasilja koje je počinio Harvi Vajnstajn u iznosu od 17 miliona dolara - rekao je Pol.

Harvi Vajnstajn

Printcreen/Youtube

Harvi Vajnstajn, Foto: Printcreen/Youtube

Isplata od 17 miliona dolara biće podeljena između više od 50 žrtava, pišu svetski mediji, tako da bi svaka od njih pojedinačno trebalo da dobije nešto više od 500.000 dolara.

Podsetimo, Harvi Vajnstajn, bivši izvršni direktor kompanije, osuđen je u martu 2020. godine na 23 godine zatvora zbog optužbi za krivično delo seksualnog zlostavljanja i silovanja više žena. On se još uvek suočava sa još šest optužbi za seksualno zlostavljanje u Los Anđelesu. Nakon podnošenja novih optužbi u oktobru 2020. godine, njegova portparolka je rekla:

- Harvi Vajnstajn je uvek tvrdio da su svi njegovi fizički susreti tokom čitavog života bili sporazumni. To se nije promenilo - rekla je tada ona.

BONUS VIDEO: