Rošin Marfi
promo
Rošin Marfi

promo

Rošin Marfi, Foto: promo

Art-pop kraljica, kako su je nazvali britanski mediji, nastupiće na beogradskom Ušću, prvog dana festivala, u sredu, 15. avgusta od ponoći na "Inovation stage-u".

Svetska diva moderne muzičke scene Rošin Marfi je uvek bila "ona čudna", nepredvidiva i nikada fokusirana samo na jedan žanr i jedan zvuk.

Prema njenim rečima muzika joj dozvoljava da "ide gde god želi".

- Sve više shvatam da je potpuno besmisleno sputavati prirodni tok stvari - sa takvim stavom Rošin je i počela svoju uzbudljivu karijeru 90-tih kao polovina veoma uspešnog britanskog trip-hop benda "Moloko".

Njen glas je dominirao radijskim plejlistama tog perioda zahvaljujući hitovima "Sing it Back", "The Time is Now", "Forever More", a nakon privatnog i umetničkog raskida sa Markom Brajdonom, počinje solo karijeru albumom "Ruby Blue", a na top liste se vraća zahvaljujući odličnom drugom albumu "Overpowered" iz 2007. godine.

Pored naslovnog singla sa ovog izdanja izdvojila su se još dva hita – "Let Me Know" i "You Know Me Better".

Nakon delimično radne pauze zbog rođenja dvoje dece, Rošin od 2014. godine ponovo počinje da osvaja bine i plesne podijume širom sveta.

Albumi "Hairless Toys" iz 2015. godine i "Take Her Up to Monto" koji je objavljen u leto 2016. godine predstavili su nam Rošin novog doba, a njeni koncerti su zbog specifičnog, avangardnog senzibiliteta i estetike postali nastupi o kojima se dugo priča.

Danas, nakon više od dvadeset godina karijere, osam studijskih albuma, mnoštva singlova i nezaboravnih spotova, Rošin je zasluženo postala globalna ikona svih koji vole dobru plesnu muziku, ali i jednostavne, emotivne pesme. Njeni koncerti su nepredvidivi i predstavljaju dinamičan spoj originalne estetike i savršene produkcije, te je Rošin po mnogima i jedna od najvećih pevačkih, koncertnih atrakcija, čiji nastup na "Belgrade Beer Festu" ne smete da propustite.

Prvog dana festivala publika će moći da uživa i u nastupima bendova "Riblja Čorba", "Aerodrom" i "Partibrejkers".

BEER GARDEN ĆETVRTI PUT NA ADI CIGANLIJI

Odlično zagrevanje za Belgrade Beer Fest protekle tri godine bila je manifestacija "Beer Garden" na Adi Ciganliji, koja je postala nezaobilazno mesto letnjeg provoda u Beogradu.

Tako će biti i ovog leta počev od 28. juna, kada će Beograđani i njihovi gosti, vrele letnje dane i večeri moći da provedu u pivskoj bašti, smeštenoj u prirodnom hladu, na već dobro poznatoj lokaciji popularnog beogradskog izletišta. 

Ove godine "Beer Garden" će imati snažnu podršku "SubBeernog centra", koji je u vrlo kratkom roku postao sinonim za kvalitetan noćni provod prestonice. Letnja bašta "SubBeernog centra" na "Beer Gardenu" će posetiocima doneti veliki broj kvalitetnog piva i muzičkih nastupa. Otvaranje je planirano za četvrtak 28. jun uz bend "Dea Dia", a prvi veći koncert će biti u petak 29. juna. Planirano radno vreme je svakog dana od 15.00 do 01.00 čas, dok će petkom i subotom "Beer Garden" raditi produženo do 02.00 sata posle ponoći.

Manifestaciju "Beer Garden" prethodnih godina je posetilo više od 150.000 ljudi koji su uživali u najnovijim pivskim ukusima i brojnim muzičkim koncertima, pa je uz kids, pet i bajk frendli, "Beer Garden" pružao osećaj potpune opuštenosti i neposrednosti. Tako će biti i ove godine u bašti dobre zabave, koja svojim gostima nudi beg od gradske vreline i prijatno mesto za druženje sa prijateljima.