Kraljica Elizabeta Druga sa suprugom Filipom
Tanjug/AP

 

Kraljica Elizabeta Druga sa suprugom Filipom

Tanjug/AP

Kraljica Elizabeta Druga sa suprugom Filipom, Foto: Tanjug/AP

Nakon što su princ Hari i Megan napustili kraljevske dužnosti, oglasila se kraljica

Nakon što je iz Bakingemske palate saopšteno da vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, princ Hari i Megan Markl više neće koristiti kraljevske titule, niti će dobijati novac iz javnih fondova za svoje kraljevske dužnosti, saopštenjem se oglasila se i kraljica Elizabeta.

"Posle mnogo meseci razgovora i nedavnih diskusija, zadovoljna sam da kažem da smo zajedno našli konstruktivan način, pun podrške, za naredne korake mog unuka i njegove porodie. Hari, Megan i Arči će uvek biti veoma voljeni članovi moje porodice. Prepoznajem izazove koje su iskusili kao rezultat intenzivnog nadzora u poslednje dve godine i podržavam njihovu želju za samostalnijim životom.

Želim da im zahvalim za njihovu posvećenost u radu u celoj zemlji, zajednici i šire, a posebno sam ponosna na to koliko brzo je Megan postala deo porodice. Nada je cele moje porodice da će im današnji sporazum utreti put ka srećnom i mirnom novom životu" - stoji u kraljičinom saopštenju.

 

Megan Markl, princ Hari

EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Megan Markl, princ Hari, Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Podsetimo, princ i njegova supruga Megan Markl odlučili su da se odreknu kraljevskih dužnosti. Oni su nedavno objavili da se povlače kao stariji članovi kraljevske porodice, a kako su rekli, plan im je da postanu finansijski nezavisni.

Kraljica Elizabeta II je zvanično podržala njihovu odluku nakon porodičnog sastanka na kom je o tome detaljnije porazgovarala s unukom Harijem.

Megan Markl i princ Hari

EPA/AIDAN CRAWLEY

Megan Markl i princ Hari, Foto: EPA/AIDAN CRAWLEY