Melanija Tramp
Profimedia
Melanija Tramp

Profimedia

Melanija Tramp, Foto: Profimedia

U Americi se sve češće muškarci optužuju za seksualno zlostavljanje, a bura se digla tek kada je doktorka/psiholog Kristin Blesi Ford priznala da je i ona bila žrtva pomenutog. Evo šta Melanija ima da kaže o tome..

Melanija Tramp razgovarala je sa ABC World News Tonight i dala intervju koji će se emitovati u petak. Tokom intervjua, ona je diskutovala o pokretu #MeToo (pokret protiv seksualnog zlostavljanjanja) i optužbi protiv seksualnog napada protiv Bret Kavanoa, koji je u subotu potvrđen Vrhovnom sudu.

Trampova je prošle nedelje bila odsutna jer je bila na putu u Keniji. Tada se održavalo Kavanoovo potvrdno saslušanje, zbog čega ona nije bila prisutna. U snimku intervjua Melanije sa ABC News, prva dama objasnila je svoj stav o prijavljivanju seksualnog napada, gde je rekla sledeće.

 

Morate imati čvrste dokaze, da, ako znate, nekoga optužujete, imate da pokažete dokaze", rekla je Trampova.

A zatim je dodala da ona podržava žene, ali isto tako i muškarce.

Poistovećujem se sa ženama, ali one moraju da pokažu dokaze. Ne možete doći i reći nekome, znate, "Bio sam seksualno napadnut" ili "To si mi ti uradio", jer ponekad mediji idu predaleko i način na koji prikazuju neke priče nije tačan i nije ispravan", završila je Melanija.

 

Prošlog meseca kada je doktorka Kristin Blesi Ford nakon nekoliko godina izašla sa optužbama da ju je Kavanoa napao u srednjoj školi, ljudi su koristili Tvitter da podele mnoge razloge zbog kojih nisu prijavili svoje seksualne napade.

Dok su neki pričali kako ih je bilo sramota da priznaju, drugi su rekli da žele da zaborave napad, međutim, neki su takođe delili taj strah da će im biti zatraženo više dokaza.

Od saslušanja Kavanoa, Trampova je rekla da su momci sada u opasnosti zbog lažnih optužbi i da ih treba zaštititi. Dok podaci iz Nacionalnog resursnog centra za seksualno nasilje pokazuju da su lažne optužbe izuzetno retke i da se javljaju u stopi od samo 2 do 10 odsto.