Naja Rivera
Shutterstock
Naja Rivera

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Naja Rivera, američka glumica, pevačica i model, rođena je 12. januara 1987. godine. Već kao četvorogodišnjakinja imala je prvu ulogu u seriji “The Royal Family”, posle koje je bila nominovana za nagradu za mlade umetnike (Young Artist Award).

Naja Rivera

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Vrhunac karijere doživljava od 2009. godine, kada je u popularnoj seriji “Glee” glumila čuvenu Santanu Lopez. Ova uloga je obeležila njenu karijeru, a po njoj je u zemljama širom sveta prepoznatljiva.

Imala je i “izlet” u pevačkim vodama, kad je 2011. godine nastupila kao solo pevačica na dodeli nagrada “Columbia Records”, a 2013. godine snimila je duet sa reperom Big Šonom, za koga je bila i verena, ali se ta veza okončala godinu dana kasnije.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Naya Rivera (@nayarivera) on Sep 17, 2019 at 10:14am PDT

Ubrzo nakon raskida sa reperom, Rivera se udala za glumca Rajana Dorsija, s kojim je 2015. godine dobila sina Džozija, koji je bio s njom na čamcu juče u trenutku njenog nestanka.

Svoj debi na filmu Naja je 2014. godine doživela ulogom Vere u filmu “At The Devil’s Door”, a početkom 2015. godine glumila je Blanku u trećoj sezoni planetarno popularne serije “Devious Maids”.

Naja Rivera

Shutterstock

Naja Rivera, Foto: Shutterstock

Naja se od muža razvela 2017. godine, a ovaj razvod ispratio je i skandal.

Naime, glumica je pre tri godine bila uhapšena zbog nasilja u porodici, kada je navodno pretukla svog tadašnjeg supruga.

Tada se na Tviteru pojavio i snimak na kome je Naja Rivera pred sudijom.

“Optuženi ste za porodično nasilje. Znate li zašto ste optuženi i šta to znači”, upitao ju je sudija

“Znate li za šta ste tačno optuženi?”

“Da, poštovani sudijo”, tiho je odgovorila glumica tada.

U krivičoj prijavi je tada navedeno da je njen suprug, Rajan Dorsi, izjavio u policiji da ga je glumica udarila u glavu i razbila mu donju usnu dok su bili u šetnji sa detetom.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Naya Rivera (@nayarivera) on Mar 11, 2020 at 1:02pm PDT

Kasnije je objavio da je Naja puštena iz pritvora i da je po nju došao njen svekar.

Naja je inače sarađivala i sa hrvatskim dvojcem 2Cellos, kada je ovaj muzički sastav kao specijalni muzički gost, nastupio u hit seriji “Glee” u epizodi posvećenoj Majklu Džeksonu.

Pesma “Smooth Criminal” u aranžmanu 2Cellos sa glumcima Grantom Gastinom i Najom Rivera iz te epizode, ostvarila je odličan uspeh našavši se u prvih 10 pesama na Bilbordovoj listi.

Podsetimo, Glumica Naja Rivera nestala je dok se na jezeru vozila čamcem sa četvorogodišnjim sinom, javljaju američki mediji. Naja (33) je iznajmila čamac kako bi otišla na jezero sa sinom Džozijem. Dete je pronađeno samo u čamcu i ispričalo je spasiocima da je “mama otišla da pliva i nije se vratila”.

Nesreća se dogodila na jezeru Piro u nacionalnom parku u blizini Los Anđelesa.

U četvrtak uveče objavljeno je da policija traga za nestalom osobom, ubrzo je potvrđeno i da je u pitanju Naja, a potom je saopšteno da je potraga obustavljena.

Pročitajte i: