Albanke
Shutterstock
Albanke

Shutterstock

Foto: Shutterstock
Dua Lipa

Shutterstock

Foto: Shutterstock

- Volela bih da vidim da se "Apple" založi za nas i da na svojim mapama obeleži nezavisno Kosovo. Albanija i Kosovo su puni mladih, talentovanih i dobrih ljudi. Ja sam ponosna što sam deo tog društva. Šaljem ljubav, radost i solidarnost zajedno sa svojim koleginicama Dua Lipom, Bebe Redžom, Avom Maks, Erom Istrefi i Dafinom Zekiri - napisala je Ora u opisu fotografije.

Rita Ora

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Ona je na svom Tviter nalogu podelila kako u toku vožnje srpskom vozaču pušta albanske pesme, a on se naknadno njenim poslodavcima požalio na direktnu provokaciju manekenke, objašnjavajući da to nije bilo u redu sa njene strane, jer je on profesionalno i korektno obavljao svoj posao, dok je ona po imenu i prezimenu prepoznala da je reč o Srbinu. U video snimku koji je podelila na društvenoj mreži manekenka se nasmejala i pustila muziku. On je takođe u mejlu žalbe naveo da je odnos Albanije i Srbije još uvek vrlo osetljiva tema, da je u ratu na Kosovu izgubio oca i da je siguran da bi u suprotnoj situaciji, da je on njoj puštao srpske pesme, ona još brže uputila žalbu kompaniji Uber.

Lorena Haliti

Profimedia

Foto: Profimedia

Činjenično stanje je da svaki vid ekstremizma, rasizma i nacionalne netrpeljivosti treba sankcionisati u 21. veku, a ostaje da vidmo da li nadležni ili pak kompanije, poput Ubera, reagovati na jasne "antisrpske izlete" albanskih zvezda u svetu.

Pročitajte i: