Pevačica, pevanje, muzika, ples, mikrofon
Shutterstock
Šakira

EPA/MIGUEL A. LOPES

Šakira, Foto: EPA/MIGUEL A. LOPES

Planetarno popularna pevačica Šakira našla se na meeti ogromnog skandala kada je španski državni tužilac je podigao je optužnicu za utaju poreza. Šakira je izbegla da plati više od 14,5 miliona evra u periodu od tri godine, dok je živela u Kataloniji.

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

U optužnici se navodi da je Šakira navela Bahame kao svoju zvaničnu rezidenciju, ali da je praktično živela u Španiji sa svojim partnerom španskim fudbalerom Žerardom Pikeom, sa kojim ima dvoje dece.

Šakira

profimedia

Šakira, Foto: profimedia

Na Bahamima je porez mnogo manji nego u Španiji,a Šakira je još jedna poznata ličnost koja je optužena da nije platila porez u Španiji, nakon istraga vezanih za fudbalere Lionela Mesija i Kristiana Ronalda.

Šakira je imenovana u "Rajskim papirima" koji objavljuje detalje o ofšor poreskim aranžmanima poznatih ličnosti poput Madone i Bona iz U2. Inače, Šakira je imala ozbiljan problem sa glasnim žicama, a spekulisalo se i da se razvodi, te da prolazi kroz porodičnu dramu. Pevačica je nakon svega nastavila sa nastupima, a poručila je da je sa njenim brakom sve u najboljem redu.