Fashion week
Profimedia
Fashion week

Profimedia

Fashion week, Foto: Profimedia

Vijetnamska influenserka i bogatašica Nga Nguyen (27) sedela je u prvim redovima modnih revija Saint Laurenta u Parizu i Guccija u Milanu. Nakon povratka iz Europe testirala se na koronavirus, a nalazi su pokazali da se zarazila. S obzirom na to da su nedelje mode u Parizu i Milanu posetile hiljade modnih novinara, urednika, manekenki, influencera, fotografa i zaljubljenika u modu, jasno je zašto u modnoj zajednici upravo vlada panika.

Nguyen se fotografijama s modnih revija hvalila na Instagramu, no nakon što je potvrđeno da je pozitivna na koronavirus, profil je izbrisala. Na nedelji mode bila je sa sestrom Hong Nhung (26), koja je takođe pozitivna na koronavirus, piše South China Morning Post.

 

Vijetnamski mediji pišu da živi u Hanoiu i u Londonu te da je ćerka magnata koji je bogatstvo zaradio na čeliku. U Vijetnamu je potvrđeno 30-ak slučajeva koronavirusa.

Na Saint Laurentovoj reviji bilo je oko hiljadu ljudi, a kako pišu strani mediji, modni urednici, bujeri modnih kuća i drugi posetioci nedelje mode u Parizu i Milanu su se odlučili za samoizolaciju u svojim domovima. Urednici iz Sjedinjenih Američkih Država i azijskih zemalja poput Singapura i Tajlanda izjavili su da su im poslodavci rekli da ne dolaze na radna mjesta nakon što su se vratili iz Milana. Tako 30 najviših urednika Ellea, InStylea i Harper's Bazaara radi od kuće.

 

Ipak, za to nije kriva samo Nguyen već i činjenica da je Milano glavni grad severnoitalijanske pokrajine Lombardije, u kojoj je najveći broj zaraženih i umrlih od koronavirusa.

U Parizu su tokom nedelje mode zabranjena okupljanja sa više od 5000 ljudi, no zbog toga je otkazan tek mali deo događanja.