Džesika Alba
Printscreen

Džesika Alba tek je napunila 40 godina, ali u narednom periodu ne planira da se bavi glumom. Ovu odluku, inače, razmatrala je još po rođenju prvog deteta, sa željom da što više vremena provede u porodičnom okruženju, posvećena roditeljstvu i zdravom životu.

– Majka mi je vrlo mlada obolela od raka, a i mnoge žene iz moje porodice takođe su obolele od raznih vrsta raka, od kojih nijedan nije bio genetski – počela je svoju priču za „Romper”, te dodala kako je odrastala uz brojne hronične bolesti.

Kad je rodila ćerku Onor, Džesika je, objašnjava, doživela onaj trenutak „u kom osetiš da želiš da živiš s tom malom osobom koju donosiš na svet i da što više vremena provodite zajedno.”

Džesika Alba

Profimedia

Džesika Alba, Foto: Profimedia

– Dakle, važno mi je bilo zdravlje, a želela sam i da ta mala osoba bude zdrava, jer stvarno je teško biti srećan kad nemaš zdravlje… To je bila moja stvarna motivacija, a ne pitanje: „Hoću li se ikad više zaposliti?” Iskreno. A i bila sam na vrhuncu svoje karijere – naglašava, pa dodaje kako se, pošto je postala majka, samo tome okrenula.

– Osećala sam kao da ću na neki način dobiti platformu, nešto što ću moći da radim, a da mi ima smisla i da pravi neku razliku. Tu sam stvarnost potpuno osetila upravo kad sam prvi put postala mama – tvrdila je osnivačica brenda „The Honest Company”.

Inače, Džesika ima još dvoje dece pored Onor, ćerku Heven i sina Hejsa. Početkom godine, požalila se javnosti kako joj se otac Mark bori s kancerom štitne žlezde. Publika je, s druge strane, bila u prilici da je vidi rame uz rame s Gabrijel Junion u „Policajkama iz L. A”.