Puno košta:  Maraja Keri
instagram
Puno košta:  Maraja Keri

instagram

 Foto: instagram

Pevačica Maraja Keri danas puni 50 godina, a njena životna priča će vas ostaviti bez daha.

Pevačica je poznata po odličnim vokalnim sposbnostima i ozbiljnoj muzičkoj karijeri, ali nju poslednjih godina prate skandali tokom karijere.

Ona je rođena kao Maraja Anđela Keri, a ime je dobila po mjuziklu, te je od rođenja povezana s muzikom. Njena majka Patrisija Hikej radila je kao profesorka pevanja, a baka joj je "R&B" ikona Pati Label (75).

Kada je Maraja imala dve godine imitirala je pevanje svoje majke i tako je sve počelo. Već sa četiri godine bila je na prvim časovima pevanja.

U srednjoj školi je bila poznata po bežanju sa nastave, a pre nego što je postala poznata radila je kao hostesa i konobarica. U Njujorku je učila za kozmetičarku, a u pevačke vode je ušla kao prateći vokal pevačice Brende K. Star.

U poslu joj je krenulo nakon što su njeni demo snimci završili u rukama šefa "Sony Musica", Tomija Motole (70). Potpisala je za diskografsku kuću "Columbia" i 1990. godine je objavila prvi album sa kojim je osvojila dva Gremija.

Za čoveka koji ju je otkrio, Tomija, udala se 1993. godine, ali im je brak potrajao pet godina. Dok je bila s njim u braku postala je vegetarijanka, a Tomi je sada u srećnom braku sa meksičkom pevačicom i glumicom Talijom (48), za koju mnogi kažu da liči na Maraju.

Pevačicu su to vreme povezivali i s pevačem Luisom Migelom (49).

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

?

A post shared by Mariah Carey (@mariahcarey) on Feb 15, 2020 at 3:24am PST

Maraja je 1994. godine objavila album s božićnim pesmama, a taj album je do danas ostao najprodavaniji božićni album svih vremena, na kom je i danas već kultna pesma "All I Want For Christmas is You".

Iz diskografske kuće "Columbia" je otišla 2000. godine kada je potpisala ugovor vredan 100 miliona dolara za "Virgin Records".

Godinu dana kasnije je objavila film "Glitter" i dobila nagradu za najgoru glumicu. Ista godina je bila jako teška za pevačicu, bila je pod velikim stresom zbog kojeg je završila i u mentalnoj ustanovi.

U to vreme su je povezivali s reperom Eminemom (47), koji je tvrdio da su bili zajedno, dok je Maraja sve negirala.

Na snimanju spota za pesmu "Bye Bye" upoznala je američkog glumca Nika Kenona (39), a par se venčao ubrzo nakon toga. Uprkos tome što je ona od njega starija 11 godina,

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Last vacation moments ? back to work tomorrow! ? thank you @godomrep

A post shared by Mariah Carey (@mariahcarey) on Jan 6, 2020 at 9:00am PST

Ostala je trudna brzo nakon venčanja, ali je na žalost imala spontani pobačaj. O tome nije govorila sve do 2010. godine kada je par objavio da čekaju blizance.Rastali su se 2014. godine.

Maraja se za australijskog milijardera i vlasnika kockarnica, Džejmsa Pakera verila u januaru 2016. godine, nakon kratke romanse koja je trajala manje od godinu dana. Pre dve godine muzička diva je prodala prsten koji je dobila od Pakera i to za 2,7 miliona dolara.

Nakon raskida započela je vezu s mladim koreografom Brajanom Tanakom (36) s kojim je raskinula jer je on bio ljubomoran na njen odnos s Nikom Kenonom, jer je Maraja i dalje praznike provodila s njim i sa svojom porodicom. Brajan i Maraja su se pomirili pa su i sada u vezi.