Hari Poter
Printscreen
Foto: Printscreen

Svetska javnost nedavno je bila šokirana vešću da je omiljeni crtani lik Sunđer Bob Kockalone zapravo gej. Naime, Nickelodeon je potvrdio da je Sunđer Bob Kockalone član LGBTQ+ zajednice, iako je njegov tvorac svojevremeno rekao da su i on i Patrik as*ksualni.

- Slavimo Prajde s LGBTQ+ zajednicom i njihovim saveznicima ovog meseca i svakog meseca - poručili su sredinom prošlog meseca iz kompanije na Tviteru i dodali fotografiju Sunđer Boba.

Sunđer Bob

Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Haštag "Sunđer Bob je gej" je brzinom svetlosti počeo da se širi Tviterom. I dok neki tvrde da je ovo bila potvrda da je popularni lik zapravo gej, ima i onih koji misle da je Sunđer Bob zapravo "A" u "LGBTQIA", odnosno da je as*ksualan, i to zbog izjave koju je autor popularnog crtaća dao 2005. godine.

Stiven Hilenburg je tada rekao da nikad nije nameravao da Sunđer Bob i njegov prijatelj Patrik budu gej.

- Smatram ih as*ksualnim, samo pokušavamo da budemo zabavni i to nema veze sa crtaćem - rekao je on tada.

Tu šokovima nije kraj.

Pre par dana tvorac serijala filmova "Skubi Du", Džejms Gan, otkrio je da je njegova zamisao bila da upečatljiva detektivka Velma u filmu eksplicitno bude gej.

Naime, to se dogodilo nakon što su mu na Tviteru iz "Viewfinder Filma" napisali:

Foto: YouTube/printscreen

- Molim te učini da naši snovi o Velmi lezbijki postanu java - na šta je on odgovorio:

- Pokušao sam! Velma je eksplicitno bila gej u prvobitnom scenariju iz 2001. godine, ali produkcija je to ublažavala, pa je njena s*ksualnost prvo bila dvosmislena, da bi u nastavku imala dečka - napisao je Džejms.

Velmu su u igranim filmovima "Skubi Du" igrale glumice Linda Kardelini i Hejli Kijoko.

Za još jednog lika kultnog serijala filmova o Hariju Poteru ispostavilo se da je gej.

Naime, autorka serijala o Hariju Poteru, Džoana K. Rouling, na Tviteru je prošle godine odgovorila jednoj korisnici ove društvene mreže iz Srbije na pitanje o s*ksualnosti Dambldora.

- Hvala Vam puno što ste napisali Harija Potera. Zanima me zašto ste rekli da je Dambldor gej, pošto mi nikada nije izgleda tako?

Foto: YouTube/printscreen

Roulingova je kratko odgovorila:

- Možda zato što gej ljudi izgledaju kao… ljudi?

Povodom s*ksualnog opredeljenja svog lika iz knjige, Džoana je još napisala:

Foto: Shutterstock

- Nije nikakva novost da muškarac koji je istovremeno divan i hrabar, može biti zaljubljen u drugog muškarca. Na kraju krajeva, on je moj lik i imam pravo da kažem o njemu sve to što sam rekla.

Ipak, ovo nije bio prvi put da Džoana objašnjava fanovima Harija Potera Dambldorovu s*ksualnost, kao i svoje stavove povodom toga.

Dambldora su u nastavcima filmova o Hariju Poteru igrali glumci Ričard Haris, Majkl Gambo i Džud Lo.

Pročitajte i: