Mis Nemačke
Printscreen
Mis Nemačke

Printscreen

Mis Nemačke, Foto: Printscreen

Neobičan izbor neobične Mis Nemačke

Od ove godine izbor za Mis Nemačke ide u korak s vremenom. Pobednicu je birao žiri isključivo sastavljen od žena, a nova Mis je s 35 godina najstarija u dugoj istoriji ovog takmičenja.

Leoni Šarlote fon Haze stoji na pozornici u pobedničkoj pozi s podignutim rukama, okružena s 15 takmičarki koje su se takođe nadale kruni najlepše Nemice. „Ovo je noć jakih žena", izjavila je ova 35-godišnjakinja.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Leonie von Hase (@leonievonhase) on Jan 29, 2020 at 4:25am PST

Izbor za mis Nemačke održava se još od 1927. godine, no od prošlog vikenda puno toga se promenilo. Organizator Maks Klemer kaže da se tražila savremena žena sa stavom, prisutna na društvenim mrežama i koja može biti uzor drugima. Izbor za Mis se više ne ograničava samo na spoljašnost. Zato od ove godine više nema revija u kupaćim kostimima. Žene se predstavljaju u večernjim haljinama i casual-odjeći, s vrtoglavo visokim potpeticama, ali i u ležernim cipelama bez pete.

Novu Mis Nemačke izabrao je žiri čiji je sastav takođe novina: u njemu su bile samo žene.

„Karakter dolazi sa životnim iskustvom"

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Leonie von Hase (@leonievonhase) on Feb 7, 2020 at 8:24am PST

I druga novost: Leoni Šarlote fon Haze je najstarija Mis u 93-godišnjoj istoriji. Takođe je i prva majka koja je ponela tu titulu. Ona ima trogodišnjeg sina, a u Kilu, gde živi sa sinom i partnerom.

„Karakter dolazi sa životnim iskustvom", kaže ova žena plave kose i zelenih očiju. Rođena je i odrasla u Namibiji, gde još uvek žive roditelji i tri sestre. Nakon mature studirala je marketing i putovala po celom svetu. Živela je u Atini, Londonu, Milanu, Kapštatu i Berlinu. Radila je u reklamnim agencijama i kao stilistkinja.

Novu Mis idućih 12 meseci očekuje više od 200 termina, kaže Klemer. Deo tog posla preuzeće i dve pratilje: Lara Runarson (22) i Mišel-Anastasia Masalis (23).

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Leonie von Hase (@leonievonhase) on Feb 1, 2020 at 4:58am PST