Megan Markl, Princ Hari
Youtube/Printscreen
Megan Markl, Princ Hari

Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Nakon što su magazin People i Mail on Sunday objavili celokupan sadržaj intimnog pisma Megan Markle upućenog njenom ocu Tomasu Marklu, Megan i Hari odlučili su se na pravnu bitku. Pokrenuli su sudsku parnicu koja i danas traje, a nakon svakog saslušanja u javnost stignu novi detalji slučaja.

Iako je u prvoj parnici sud bio na strani tabloida, Megan Markl nastavlja svoju pravnu bitku. Ovoga puta njena odbrana iznela je niz optužbi na račun cele kraljevske porodice, Meganinog oca Tomasa Markla te, kao i uvek, neobzirnih novina koje zadiru u njenu intimu.

Podsetimo, parnica između Megan Markle i britanske medijske kuće započela je u oktobru prošle godine, a sve zbog toga što je spomenuti list objavio privatno pismo vojvotkinje upućeno njenom ocu Tomasu Markleu nakon kraljevskog venčanja u Vindsoru, kojem nije prisustvovao.

U svoju obranu Megan Markl putem advokata prikazala je svoju stranu priče i ovoga puta išla na kartu nezaštićenosti od kraljevske porodice.

- Tužiteljka je postala predmet velikog broja lažnih i štetnih članaka u britanskim tabloidnim medijima, konkretno od strane tuženog, što je prouzrokovalo ogromne emocijalne nevolje i narušilo joj mentalno zdravlje. Kako je prijatelji nikada pre nisu videli u takvom stanju, s pravom su se brinuli za njenu dobrobit, posebno dok je bila trudna, nezaštićena od institucije, a i zabranili su joj da se sama štiti od takvih navoda - rečeno je u delu optužnice.

Petoro bliskih prijatelja i prijateljica vojvotkinje Megan nije imenovano u medijima, ali potvrđuju celu priču te napominju kako su znali za pismo i njegov sadržaj, ali nisu bili ovlašteni da išta govore medijima. Prijateljima je teško palo to što ne mogu stati u obranu svoje drage Megan, a sve zbog strogih protokola kraljevske porodice koja je donela takvu odluku.

megan markl

Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

"Nemam komentar", bila je jedina rečenica kojom su smeli reagovati na događanja te medijske naslove, a istom rečenismo se branila sama palata. Upravo to je jako razbesnelo Megan Markle te je na kraju pravdu potražila sama, bez podrške porodice novopečenog supruga.

- Tim za odnose sa javnošću, koji radi za palatu, naredio je svim prijateljima i porodici podnositelja zahteva da moraju reći da su bez komentara kada im se obraća bilo koja medijska kuća, usprkos dezinformacijama koje su britanski tabloidi dobili o tužitelju. Ova zajednička frustracija među prijateljima podnositelja zahteva sve je šokirala jer se činilo da su drugi, takozvani izvori mogli širiti lažne izjave o tužiteljici, dok su ljudi koji su je najbolje poznavali trebalo da ćute. Tužitelj veruje da je zbog toga, kao i zbog zabrinutosti nekoliko prijatelja odlučilo da učestvuje i to učinilo anonimno - rečeno je između ostalog na poslednjem saslušanju.

Osim toga, tužitelj Megan tvrdi kako je s ocem u vrlo lošim odnosima, ali napominje kako je učinila sve da bi on stigao na dan venčanja u London. Organizovala mu je prevoz, smeštaj, garderobu za sve događaje te službenog vodiča koji bi bio uz njega čitavo vreme boravka u Londonu. Nakon što je Tomas Markl javio da ne može doputovati zbog zdravstvenih razloga Megan je otišla toliko daleko da je ocu želela da osigura svu potrebnu negu u SAD-u, ali on je to odbio.