Megan Markl
EPA
Megan Markl, Foto: EPA

Megan Markl našla se usred debate oko toga da li je trebalo ili ne da kaže svoje političko mišljenje tokom zvanične posete Irskoj. Vojvotkinja od Saseksa oduvek bila ponosna na svoje feminističke stavove, a tokom posete se uplela u razgovor sa senatorkom iz Dablina.

Ketrin Nun time se pohvalila na Tviteru i otkrila da se Megan složila s rezultatima nedavnog referenduma o legalizaciji abortusa. Upravo to je izazvalo skandal u kraljevskoj porodici.

Iako je Ketrin naknadno obrisala poruku i rekla da je zapravo bila reč o bezazlenom i benignom razgovoru, tokom kojeg nije rekla svoje političko mišljenje, to zapravo nije bilo tako. U prvobitnom tvitu je stajalo:

"Bilo je pravo zadovoljstvo upoznati princa Harija i vojvotkinju od Saseksa u rezidenciji britanske ambasade. Vojvotkinja i ja razgovarale smo o nedavnim rezultatima referenduma, koji je ona pratila i na kraju bila zadovoljna rezultatima", navela je ona.

Budući da je nakon objave dobila nekoliko komentara koji su joj napomenuli da je Megan, izražavajući svoje političko mišljenje i stav, zapravo prekršila kraljevski protokol, Ketrin Nun je izbrisala tvit, a potom samo napisala da je bilo pravo zadovoljstvo upoznati vojvotkinju.

Komentari (2)

x

13.07.2018 19:53

Ona i ne zna o čemu je bio referendum a ne da li je zadovoljna.Mora da joj je pun kufer lažnog osmehivanja i priča koje nju i ne zanimaju.

Dragan

14.07.2018 01:08

Dete će ličiti na babu. Al na onu drugu.