Megan Markl, Princ Hari
Youtube/Printscreen
Megan Markl, Princ Hari

Youtube/Printscreen

Megan Markl, Princ Hari, Foto: Youtube/Printscreen

Tokom intervjua koji je emitovan prošle nedelje, Megan je pomenula da su njene molbe za pomoć dok je bila suicidalna ignorisane i da je neimenovani član porodice pitao koliko bi tamna mogla biti koža njihovog sina Arčija. U međuvremenu, unuk kraljice Elizabete, Hari se takođe požalio na reakciju svoje porodice kad je par odlučio da se povuče sa službenih dužnosti. Prema anketi, ovo je krizni period za britansku monarhiju.

Megan Markl i Princ Hari anketa

tviter/printscreen

Megan Markl i Princ Hari anketa, Foto: tviter/printscreen

 U anketi se 48 posto od 1664 ispitanika izjasnilo da ima negativan stav prema Hariju u odnosu na 45 posto koji su imali pozitivan stav, što je prvi put da je princ negativno ocenjen i što je pad od 15 posto od prošle nedelje.

U međuvremenu, samo su tri od deset osoba imale su pozitivan stav o Megan, a 58 posto izrazilo je negativan stav. Velika je generacijska podeljenost pa tako većina ispitanika između 18 i 24 godine imaju pozitivan stav prema Hariju i Megan, a oni iznad 65 gaje negativne osećaje prema njima.

Megan Markl i Princ Hari anketa

tviter/printscreen

Megan Markl i Princ Hari anketa, Foto: tviter/printscreen

Jedini drugi član porodice čija je popularnost opala je princ Čarls, Harijev otac, i naslednik monarhije: 42 posto ispitanika imalo je negativno mišljenje o njemu, a 49 posto imalo je pozitivno mišljenje.

Međutim, pozitivan stav prema 94-godišnjoj kraljici izrazilo je 80 posto ispitanika. Odvojena anketa, sprovedena delimično pre nego što se intervju prikazao u Britaniji, pokazala je da se podrška prema monarhiji nije promenila i da instituciju podržava 65 posto ispitanika.

Pročitajte još: